A.F.

El Dia Més Curt 2016: curtmetratges per a tots els públics

El Dia Més Curt és un esdeveniment internacional que celebra el curtmetratge com a gènere cinematogràfic per a tots els públics: infants, joves, adults i famílies

El dia més curt 2016: curtmetratges per a tots els públics Zoom
El 21 de desembre és una data simbòlica: és el dia del solstici d'hivern, el dia més curt de l'any. És, en definitiva, el dia perfecte per celebrar el curtmetratge i participar plenament en la renovació de les generacions de la creació audiovisual.
 
D'aquesta manera, se celebrarà tota aquella setmana la quarta edició a casa nostra d'El Dia Més Curt, (organitzat per Catalunya Film Festival i Marvin&Wayne), un esdeveniment internacional nascut el 2011 amb la intenció de fomentar el curtmetratge i apropar aquest gènere a la ciutadania, i que el 2015 es va celebrar amb èxit a 50 països. Les projeccions tindran lloc des del dia 17 fins al 25 de desembre, encara que els dies centrals seran el 20 i el 21.
 
Seran uns dies per reivindicar el format, que especialment a Catalunya viu un moment espectacular, amb premis com la Palma d'Or a Canes, diverses nominacions als premis de l'Acadèmia Europea, dos curts preseleccionats aquest any als Oscars i seleccions als principals festivals de cinema del món.
 
Per a l'edició d'enguany, El Dia Més Curt expandirà el nombre d'esdeveniments pels territoris de parla catalana i continuarà oferint una acurada programació gratuïta per a tots els públics, on es podran redescobrir els millors curts de tots els temps, es podran veure curts experimentals, hi haurà curts destinats a les famílies, etc.

Les projeccions tindran lloc des del dia 17 fins al 25 de desembre, encara que els dies centrals seran el 20 i 21

Per a tots els públics

La programació estarà basada en diferents blocs:
  • PERLES: El programa per redescobrir joies de tots els temps que en molts casos queden oblidades. Reivindiquem el format curt en tota la seva grandesa.   (Recomanat per a majors de 12 anys).
  • FORWARD: Experimentació i noves narratives. Les propostes més agosarades i fresques especialment dedicades als joves i també per als adults més inquiets que volen estar a la davantera. (Recomanat per a majors de 14 anys).
  • CURT.CAT: Una selecció amb alguns dels curtmetratges en versió original en català més destacats de l'actualitat. (Recomanat per a majors de 12 anys).
  • EN FAMÍLIA: Una acurada selecció per al públic infantil i també per divertir tota la família. Un cinema amb valors però també que inspira i alimenta la curiositat. (Recomanant per a tots el públics).
  • NIT BANDARRA: La sessió més gamberra, els curts més disbauxats i passats de rosca. Tornem a posar cap per avall totes les convencions i tabús. (Recomanat per a majors de 16 anys).

Els actes d'aquesta edició tindran lloc a tot Catalunya, illes Balears i País Valencià.

 
Entre la programació destaquen: 'Neighbours', de Norman McLaren, un dels animadors més importants de tots els temps, guanyador de l'Oscar amb aquesta pel·lícula. 'O corpo de Afonso', de João Pedro Rodrigues, un dels joves directors portuguesos amb més projecció, habitual de Locarno o Canes. 'Tiger', d'Aina Clotet, primer curt de la reconeguda actriu. 'Next floor', de Denis Villeneuve, considerat ja per a molts com a director de culte i cridat a ser el gran redemptor del cinema de Hollywood. O 'La mano que trina', de María Cañas, també coneguda com 'la archivera de Sevillal, tota una referència pel que fa al cinema d'apropiació. A més d'altres pel·lícules de creadors molt coneguts del format curt com David O'Reilly, Stanley Sunday o Johannes Nyholm, entre més de 30 films.