Cristina Serret

Els somriures

Quan somriem estem dient coses sense articular ni una paraula. Per exemple, que estem contents. O que alguna cosa ens fa feliços. D’això se’n diu llenguatge no verbal, i consisteix a expressar sentiments i emocions amb els gestos

Els somriures / MARTA CAYUELA Zoom

Una U amb la boca

Quan somriem posem en marxa els músculs facials, i els llavis adopten la posició d’una U molt oberta. De vegades ensenyem les dents, i de vegades no.

El gest universal

El somriure és igual a tot el món, i a tot arreu la gent l’interpreta de la mateixa manera: com una expressió positiva.

World Smile Day

World Smile Day is celebrated on the first Friday in the month of October

La família dels somriures

Hi ha diversos tipus de somriures. El més habitual és l’espontani, que es dispara quan ens sentim feliços o alegres. El somriure sorneguer és el que fem quan estem dissimulant, mentre que el somriure forçat sembla més aviat una ganyota. És el que fem quan ens fan un retrat i diem “Lluííííííís!”

Contagiós com un badall

T’has fixat mai que els somriures s’encomanen? Trobar-se amb algú que ens somriu i fer el mateix és gairebé inevitable. Sobretot si ho fa mirant-nos als ulls.

Did you know?

It is easier to smile than to frown. Your body has to work harder to frown than to smile

Ets somrient de mena?

Hi ha persones que sempre tenen el somriure a punt i d’altres que somriuen molt poques vegades. A més, els nens i les nenes sou molt més somrients que les persones grans.