Cristina Serret

Fas la col·le?

Col·leccionar cromos és un passatemps molt popular. L’objectiu final és completar l’àlbum, però per aconseguir-ho fan falta dues coses: molta sort amb els sobres que comprem, i molts amics i coneguts per poder intercanviar els ‘repes’

Fas la col·le? / MARTA CAYUELA Zoom

Per què ens agrada col·leccionar?

Col·leccionar cromos és divertit perquè cada vegada que n’obrim un paquet ens emportem una sorpresa. A més, podem intercanviar-ne amb els amics i companys per completar la col·lecció.

Com es fan els sobres de cromos?

Els sobres s’omplen de manera aleatòria. És l’atzar el que decideix què hi ha en cada paquet, i per això mai trobaràs dos sobres amb el mateix contingut.

Collectors never grow up

Collecting is not just a childhood hobby. Many adults also enjoy opening packs and collecting stickers, just like you

Hi ha cromos que no surten mai?

Les empreses que fan col·leccions asseguren que això no és cert. Ben al contrari, afirmen que de tots els cromos se’n fa la mateixa quantitat. Si tens la sensació que n’hi ha algun de molt difícil d’aconseguir, segurament deu ser perquè és el més popular. També has de tenir present que, com més cromos tinguis, més difícil serà que et surti el que et falta.

Pares i avis col·leccionistes

Els àlbums de cromos no són un invent d’ara. Quan els pares eren petits també n’hi havia. Fins i tot potser els avis n’havien col·leccionat. En aquella època, amb tot, els cromos no eren adhesius, s’havien d’enganxar a l’àlbum amb pega.

Did you know?

On average, Panini produces 1 billion packets of stickers a year

Ens trobem i n’intercanviem?

Hi ha ciutats on s’organitzen trobades perquè els nens i nenes s’intercanviïn cromos. Mira si a la teva se’n fan i, si no és així, sempre pots organitzar-ne una!