Criatures 20/04/2021

Les vacunes, protagonistes d'un conte de Sant Jordi

“Em vull vacunar!”, el conte de Sant Jordi editat per Mútua Terrassa

2 min
Portada del conte 'Em vull vacunar!'

Atreure la curiositat dels nens i nenes envers la investigació i la recerca científica és la voluntat del conte que Mútua Terrassa ha editat aquest any coincidint amb la diada de Sant Jordi. Escrit per Cristina Cabeza Caixelós, metge adjunta del servei de medicina intensiva de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, el conte tracta sobre com les investigacions i descobriments dels científics -es refereix a Pasteur i Jenner, però de ben segur que se’n podrien esmentar d’altres- han permès, al llarg de la història, poder incidir en la millora de la salut.

Il·lustrat per l’artista terrassenc Robert Cabeza, se centra concretament en el paper que aquests dos científics han tingut en la creació de vacunes, una de les fites més importants de la ciència per contribuir a salvar la vida de milions de persones. La Martina i la Bruna, protagonistes de la història, coneixeran meravellades aquesta realitat de la mà de la seva mare, una científica que no desaprofita cap oportunitat que li brinden les seves filles en forma de curiositat per posar en valor la feina dels metges, científics i investigadors.

En aquest sentit, el conte pretén esdevenir una eina per normalitzar l’aproximació dels més menuts a l’àmbit científic, ja que educar des de la perspectiva de la investigació genera una capacitat analítica més gran, promou la comprensió del món i estimula la formació de persones adaptables a un món canviant.

És per aquest motiu que, coincidint amb la setmana de la Immunització Mundial promoguda per l'OMS -que se celebra entre el 24 i el 30 d’abril- l’entitat ha considerat oportú posar a disposició un material divulgatiu per contribuir a despertar la confiança de la població envers la seguretat i la conveniència de les vacunes.

Una de les pàgines interiors del conte 'Em vull vacunar!'

L’edició d’enguany forma part de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita Mútua Terrassa per Sant Jordi. A partir del 23 d’abril es podrà descarregar gratuïtament des de la web corporativa de Mútua Terrassa com una eina didàctica per a les famílies dels pacients pediàtrics, professionals de la salut, educadors i la societat en general.

stats