Oci a casa 08/04/2021

Relats per fomentar el diàleg intergeneracional

'Grans històries', 15 relats sobre la gent gran amb l’objectiu de fomentar el diàleg entre generacions

2 min
Portada del llibre 'Grans històries'

“Què en sabem de la gent gran? Una de les coses que em saben més greu és no haver demanat als meus avis prou detalls de la seva vida. Eren feliços? Quins entrebancs van superar? S’estimaven? Els hi agradava la seva feina? S’havien enamorat d’algú altre, abans de conèixer a la seva parella?” Així comença Grans històries, un llibre a tres mans que neix de la necessitat d’establir noves modalitats d’aprenentatge que fomentin el diàleg i la convivència entre generacions.

L’obra recull quinze històries. Cada història inclou un conte, una fitxa pedagògica i una il·lustració. Els contes, que parlen sobre la gent gran i estan escrits per Roser Rovira, volen facilitar l’aprenentatge i la coexistència entre petits i grans, fomentar el diàleg entre generacions i potenciar l’esperit solidari dels alumnes. David García, per la seva banda, desenvolupa un seguit d’eines pedagògiques dirigides a alumnes de cicle superior de primària, per disseccionar cada relat, digerir-lo, analitzar-lo i gaudir-ne. I tot plegat, combinat amb les lluïdes i personals il·lustracions de Juanjo Fernàndez.

Presentació virtual del llibre 'Grans històries'

Roser Rovira és escriptora i crea recursos educatius en forma de relats per tal que nenes, nens i joves aprenguin a valorar i a respectar la gent gran. Des de fa unes setmanes escriu el blog Arrugues a la comunitat del Criatures. David García és mestre, psicopedagog, tutor i cap d’estudis del Col·legi Mare de Déu de la Salut de la Fundació d’Escoles Parroquials i porta la direcció i la presentació del programa intergeneracional Grans històries a Ràdio Estel. Juanjo Fernández, per la seva banda, és mestre, conferenciant, visual thinker, i és l'il·lustrador del llibre. En l’actualitat és consultor pedagògic i imparteix activitats de formació i motivació sobre temes educatius ben diversos i també ha publicat diversos títols amb l’Editorial Claret, com ara 30 manaments per tractar amb adolescents. Quinzenalment publica articles d'opinió al Criatures.

stats