Criatures 31/03/2017

Poesia per a primers lectors

Es publica una antologia de poemes pensada per a petits lectors

A.f.
1 min
Poesia per a primers lectors

Ja podeu trobar a les llibreries 'Plouen poemes!' (Eumo Editorial), una antologia de poesia pensada per a primers lectors, a cura de les professores Vanesa Amat, M. Carme Bernal i Isabel Muntañá, amb il·lustracions de Morad Abselam.

'Plouen poemes!' conté més de cent trenta textos poètics d’autors en llengua catalana, clàssics i contemporanis: des de Montserrat Abelló fins a Olga Xirinacs, passant per Núria Albó, Joan Brossa, Josep Carner, Miquel Martí i Pol, Miquel Obiols, Joana Raspall i quaranta més.

Com que la selecció s’ha fet pensant en els infants, fins i tot en aquells que encara no llegeixen, els textos contenen sempre elements atractius per treballar i desenvolupar el llenguatge i la sensibilitat literària: repeticions de sons, jocs de paraules, rodolins, cal·ligrames, metàfores, històries amagades…

Per a les editores és important que el llibre sigui un recurs per a la lectura en veu alta, tant a casa com a l’aula. Per això, 'Plouen poemes!' inclou també composicions de tradició oral, com refranys i embarbussaments, que permeten un treball ric d’expressió oral gràcies al ritme, la musicalitat i la rima dels seu versos.

stats