Criatures  /  Lectura 22/12/2018

Quin llibre demanem als Reis?

Novetats editorials per posar a la carta als Reis

Aure Farran
5 min
Què llegim aquesta nit?  Una hora  al cretaci  Tar Tar Blau Una bala per al record El llapis màgic  de la Malala La ciutat Què s’amaga  dins el cos humà? Els Supertafaners XXL L’escola  de la Haru

Com porta la canalla la carta als Reis? Tant si sou dels que apliqueu la regla dels 4 regals (que inclou sempre un llibre), com si els deixeu via lliure, recomaneu-los que hi posin sempre un llibre (com a mínim!). Si encara no tenen clar quin demanar, els podeu oferir aquestes idees.

Per amagar-se d’un monstre

GUSTAVO ROLDÁN (EDITORIAL THULE)

Un àlbum il·lustrat ben curiós i imprescindible. Es presenta com un manual de recursos per a nens sobre com amagar-se d’un monstre: quins són els millors amagatalls, les maniobres de distracció més eficaces... Un àlbum capaç de combinar humor, grafisme i versos, i que marca un abans i un després en la carrera armamentística entre monstres i nens! Recomanat a partir de 5 anys.

Per amagar-se  d’un monstre

Patates Nyam Nyam

YARA KONO (EDITORIAL COCO BOOKS)

Una proposta divertida, original i molt imaginativa: és un llibre que es transforma en un taulell de cuina. Amb molt d’humor, anima els lectors a rentar i tallar els ingredients de l’amanida, a sacsejar el llibre per barrejar la salsa, a pastar pa o a preparar un pastís de poma! Un llibre interactiu en què els lectors participen jugant, saltant, produint sons i moviments. Recomanat a partir de 5 anys.

Patates Nyam Nyam

El gran libro de las emociones

MARÍA MENÉNDEZ-PONTE (EDITORIAL DUOMO)

30 contes que ajudaran els pares a reconèixer i gestionar tot tipus d’emocions a través de les aventures dels seus simpàtics protagonistes. Tot això acompanyat de 30 fitxes elaborades per La Nau Espacial, un centre especialitzat en educació emocional. El llibre treballa temes com la mort, l’enveja, l’empatia o la vergonya. Recomanat a partir de 6 anys.

El gran libro  de las emociones

Els esquelets divertits

JANET & ALLAN AHLBERG (EDITORIAL KALANDRAKA)

Una divertida i entretinguda història protagonitzada pels esquelets d’un home, un nen i un gos que surten una nit a passejar amb la intenció d’espantar la gent amb qui es vagin trobant. Però res més lluny d’això! En lloc d’infondre por, resulta que són uns personatges molt simpàtics i alegres que s’ho passen bé -i els lectors amb ells- jugant, cantant i fins i tot espantant-se els uns als altres. Recomanat a partir de 5 anys.

Els esquelets divertits

El gran llibre de l’espai

DIVERSOS AUTORS (EDITORIAL LAROUSSE)

Una enciclopèdia de gran format, molt impactant, amb pàgines que deixen amb la boca oberta i imatges que surten literalment del llibre. La canalla hi podrà descobrir coses curioses com, per exemple, que els europeus llancem els nostres coets des d’un territori francès a prop del Brasil o que la Lluna és a menys de 400.000km de casa nostra. I moltes coses més! Recomanat a partir de 9 anys.

El gran llibre  de l’espai

Què ens fa feliços?

MARIE-AGNÈS GAUDRAT I CARME SOLÉ VENDRELL (EDITORIAL VV KIDS)

Una proposta molt interessant i educativa, aquest àlbum il·lustrat se centra en un dels grans temes universals de debat: què ens fa feliços? ¿No us ho heu preguntat mai? Amb unes il·lustracions precioses i un text fàcil de llegir, els infants podran descobrir en aquest llibre els principals valors que hem de cuidar, grans i petits. A més, és un instrument molt adequat perquè adults i infants parlin de les coses del dia a dia que realment ens poden fer feliços. Una fantàstica eina, doncs, per treballar l’educació emocional de la canalla a partir de la lectura. Recomanat a partir de 5 anys.