Criatures 08/11/2018

Fomentar les vocacions científiques

El programa 'Viu la recerca amb la Laura i en Joan' vol fomentar les vocacions científiques

A.f.
2 min
Fomentar les vocacions científiques

El servei de Biblioteques del departament de Cultura i la secretaria d’Universitats i Recerca del departament d’Empresa i Coneixement impulsen el programa educatiu 'Viu la recerca amb la Laura i en Joan' als bibliobusos de Catalunya.

La secretaria d’Universitats i Recerca publica la col·lecció 'Els Contes de la Laura i en Joan', amb text de Josep M. López Madrid i il·lustracions de Montse Español, que té com a objectiu acostar el món de la recerca que s’està duent a terme a Catalunya als infants d’entre 6 i 10 anys, per divulgar la seva funció social i fomentar les vocacions científiques.

Els contes de la Laura i en Joan

Es tracta de contes infantils que expliquen les aventures de dos nens, la Laura i en Joan, que gràcies als seus poders màgics poden fer recerca en diferents disciplines científiques. Els contes són a les escoles, biblioteques i aules hospitalàries de Catalunya i s'utilitzen per fer activitats educatives.

El servei de Biblioteques, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, portarà aquesta activitat educativa a 10 municipis de Barcelona i 10 de Lleida, que tenen entre 300 i 3.000 habitants i que disposen, tots ells, de servei de Bibliobús. Les activitats les farà un equip educatiu format per dues persones expertes en dinamització d’activitats i amb formació específica en el camp de la ciència i consistirà en un taller científic, en què els nens i nenes experimentaran i aprendran la temàtica relacionada amb el conte seleccionat.

Uns contes que busquen despertar vocacions científiques

El departament de Cultura, a través del servei de Biblioteques, vol reforçar les accions que es duen a terme des de les biblioteques públiques de Catalunya per fomentar les vocacions científiques. En aquest sentit, el servei de Biblioteques també col·labora amb els organitzadors de La Marató de TV3 i promou clubs de lectura sobre ciència.

Els bibliobusos que participen en la iniciativa són:

BIBLIOBÚS PERE QUART (LLEIDA)

Esterri d’Àneu

Alt Rialp

la Plana de Mont-ros

Vilaller

BIBLIOBÚS GARRIGUES-SEGRIÀ (LLEIDA)

Sudanell

Vilanova de Segrià

Maials

Llardecans

Gimenells

Artesa de Lleida

BIBLIOBUSOS BARCELONA

Bibliobús Pedraforca. Guardiola de Berguedà

Bibliobús Pedraforca. La Pobla de Lillet

Bibliobús Guilleries. Vinyoles

Bibliobús Montserrat. Vallbona d’Anoia

Bibliobús la Mola. Rellinars

Bibliobús la Mola. Sant Llorenç Savall

Bibliobús Montnegre. Òrrius

Bibliobús Puigdon. Muntanyola

Bibliobús Tagamanent. Sant Quirze Safaja

Bibliobús el Castellot. Olèrdola

stats