A.F.

Els contes de Disney, sense barreres

Disney acosta les seves històries als infants amb necessitats educatives especials

Els contes de Disney, sense barreres / DISNEY - GEU Zoom

Disney i Editorial GEU han tret al mercat una nova col·lecció de contes amb pictogrames, contes de fàcil lectura i llibre-jocs per treballar conceptes bàsics i emocions, que pretenen fer accessibles les històries més recents i els clàssics de Disney als infants amb necessitats educatives especials. A través d'aquests nous recursos dissenyats per atendre a la diversitat, les històries de 'Frozen: el regne del gel', 'Toy story', 'La sireneta' o 'El rei lleó' ja són accessibles per a tots els nens.

Rosario Lozano, directora d'Editorial GEU, explica: "El nostre objectiu fonamental és crear recursos educatius i material didàctic per atendre la diversitat. Les històries de Disney són molt atractives per als més petits, i amb aquesta iniciativa ja poden estar a l'abast de tots els nens". Per la seva banda, Marisa Martí, vicepresidenta de productes de consum i 'retail' integrat de The Walt Disney Company Espanya apunta que "l'objectiu d'un conte és entretenir, divertir i ha de servir per aprendre. Aquest projecte permet fer accessibles les nostres històries clàssiques i més recents als nens amb necessitats educatives especials a través de materials senzills que poden fer servir de manera més individualitzada per potenciar la seva autonomia".

Tres col·leccions per atendre la diversitat

L'objectiu d'aquestes tres col·leccions és fer accessibles els contes de Disney especialment a infants amb trastorn de l'espectre autista (TEA), trastorn específic del llenguatge (TEL) o síndrome de Down, en definitiva, tots aquells nens que puguin beneficiar-se de suports visuals a l'hora de llegir.

A més, les col·leccions de contes amb pictogrames i contes de lectura facilitada es complementen amb aplicacions mòbils gratuïtes, disponibles a iTunes i Google Play, i que permeten seguir la història visualment a través de vídeos que expliquen el conte en llenguatge de signes bimodal,* per mirar de fer més fàcil l'aprenentatge, la construcció de frases i fins i tot la comunicació amb els altres.

Caixa Bella i Bèstia Zoom

Caixa Bella i Bèstia / Disney - GEU

Pictogrames per facilitar la lectura

Una de les col·leccions recull contes a través de pictogrames, un sistema alternatiu de comunicació. Aquest sistema és especialment eficaç a l'hora de comunicar-se amb nens amb autisme i Asperger, ja que els ajuda a comprendre conceptes a través de l'associació amb imatges. I és que a través dels pictogrames es dona un significat global al que els nens estan llegint, fet que afavoreix la comprensió del text amb frases curtes, clares i concises.

Les col·leccions 'Contes amb pictogrames', 'Contes de fàcil lectura' i els 'Puzles per treballar conceptes i emocions' estan ja disponibles a les llibreries convencionals, grans cadenes, com Fnac i Casa del Llibre, o grans superfícies com El Corte Inglés, Carrefour o Alcampo.

Puzle Frozen Zoom

Puzle Frozen / Disney - GEU