A.F.

Un conte per reivindicar el tió

Albert Font i Pauet Riba homenatgen una de les tradicions de Nadal més arrelades a casa nostra amb una història plena de màgia i aventures

Les aventures d'un tió Zoom

Albert Font i Pauet Riba han ideat un llibre de Nadal ben especial. Es tracta de 'L'increïble camí del tió', en el qual una tioneta i dos tionets són els herois. Ah!, i un follet-dimoni entranyable que els acompanya.

Una aventura fantàstica en forma de llibre il·lustrat, per gaudir de 6 episodis trepidants que ens expliquen el camí i l’aprenentatge que fan els tionets fins que arriben a casa nostra i esdevenen autèntics tions.

Un llibre que ens presenta una història plena de màgia i noves aventures, cançons i secrets dels tions amb personatges que ens són propers, uns de més bons, uns altres de més dolents i també algun de ben misteriós.

Una història inspirada en l’essència del tió, de la tradició, de les nostres rondalles, del que ens explica l’Amades, tot passat pel sedàs del món d’avui dels nostres fills.

Com neix

Com molts pares, l'Albert i el Pauet reconeixen haver viscut i reviscut el tió. De petits, després amb els nebots, i ara amb els seus fills. I han vist com n'és de viva i com n'és de màgica aquesta tradició tan nostra. I han copsat l’oportunitat que hi havia per explicar-la, treballar-la i fer-la créixer.

I és així que es decideixen a començar l’aventura de construir aquesta història de tions que han fet a quatre mans: un els escriu i l’altre els dibuixa.

Pauet Riba és un artista: 'performer', il·lustrador, joier... I dibuixa. Membre de la banda musical Pastora. Per la seva banda, l'Albert Font és un 'ideator': mestre, investigador, estratega... I escriu.

El llibre ja el podeu trobar a les principals llibreries de Catalunya i a la seva pàgina web. A més, han creat un parell de cançons musicades pel Caïm Riba (Pastora): un rap de tions i una folk medieval basada en les lletres del llibre.