Criatures 19/06/2020

Contes per escoltar

Colorín Colorado llança 75 audiocontes i rondalles infantils amb activitats educatives

A.f.
2 min
Colorín Colorado llança 75 audiocontes i rondalles infantils amb activitats educatives

Voca Editorial, una jove editorial espanyola, acaba de llançar una col·lecció de 75 audiocontes recollits en 4 audiollibres infantils, locutats per actors professionals, que recullen els clàssics infantils i les faules d'Isop. A la web, cada audioconte es completa amb una fitxa gratuïta perquè els nens puguin treballar la comprensió lectora mentre es diverteixen.

La durada de cada història (disponibles en castellà i anglès) és de 10 minuts aproximadament i estan curosament produïdes per l'editorial, que ha comptat amb veus reals dels personatges que han donat vida al cinema aquests personatges dels contes infantils. De fet, la narradora principal és Núria Mediavilla, que dobla actrius de primer nivell com Angelina Jolie, Naomi Watts, Nicole Kidman, Cameron Diaz o Uma Thurman, entre d'altres.

La clau de l'èxit dels audiocontes Colorín Colorado és que cada història està reescrita i adaptada per ser escoltada. Aquest detall es transmet en una vivesa en els diàlegs que permeten crear situacions diferents i concretes que afavoreixen la immersió.

Un dels àlbums recull les faules d'Isop en castellà

Cada audioconte té un narrador principal i diversos actors secundaris. Això permet introduir cada nen en l'aventura. L'editorial ha apostat per la tecnologia per utilitzar efectes especials i una banda sonora que ajuda els més petits a introduir-se de ple en els contes.

A més de gaudir de la història, Voca Editorial ha preparat una sèrie de fitxes gratuïtes que es poden descarregar des de la web i que permetran als infants realitzar diferents activitats de comprensió lectora i auditiva basades en un programa de comprensió lectora propi, Abrapalabra.

Programa Abrapalabra

Abrapalabra és el programa de comprensió lectora de Voca Editorial que ofereix a la canalla la possibilitat de millorar la comprensió lectora mentre gaudeixen i s'entretenen amb textos atractius. Les fitxes de comprensió lectora són completament gratuïtes per a tots els públics però per als pares que vulguin estendre aquesta formació i completar-la poden adquirir els llibres de comprensió lectora que l'editorial ha desenvolupat sota el programa Abrapalabra.

Abrapalabra és un programa de comprensió lectora

En total són una col·lecció de 6 llibres enfocats a millorar la comprensió lectora, de 6 a 11 anys. Cada any els nens podran treballar 16 textos de lectura i realitzar 8 exercicis de producció textual. Cadascun d'aquests 6 llibres té diferents temàtiques: màgia, musicals, fabulistes, escriptors, narradors, guionistes, dibuixants... D'aquesta manera les criatures no només treballaran la comprensió lectora sinó que podran crear els seus propis textos i posar en pràctica el que han après.

stats