A.F.

Torna la Setmana de l'Àlbum!

Es farà a 11 províncies simultàniament i el llibre àlbum serà el gran protagonista

Torna la Setmana de l'Àlbum! Zoom

Del 2 a l'11 de novembre se celebra la segona edició de la Setmana de l’Àlbum, que, després de l'èxit de la primera edició, ha decidit ampliar fronteres més enllà de la ciutat de Barcelona. Així, aquesta edició se celebrarà simultàniament a llibreries, escoles i biblioteques d’onze províncies espanyoles diferents: Almeria, Astúries, Balears, Barcelona, Girona, Gran Canària, Madrid, Osca, Sevilla, València i Saragossa.

Només a Catalunya, entre el 2 i l'11 de novembre s’organitzaran més de 150 activitats a Barcelona i altres poblacions de les seves comarques (Cardedeu, Cerdanyola del Vallès, Gavà, les Franqueses del Vallès, Mataró, Ripollet, Rubí, Sabadell, Terrassa i Vic) i a Girona i les seves comarques (Banyoles, Torroella de Montgrí). Seran deu dies intensius al voltant del gènere àlbum, consistents en trobades amb escriptors i il·lustradors, tallers, exposicions, taules rodones sobre el gènere i activitats lúdiques, destinades tant a nens com a joves, pares i formadors.

Podeu consultar la programació completa de la II Setmana de l'Àlbum aquí.

Seran deu dies intensius al voltant del gènere àlbum

L'objectiu és apropar el gènere tant a nens i pares com al sector educatiu. Aquest original festival literari i visual vol ser la millor manera d'implicar-los, sobretot mitjançant la utilització d'espais descentralitzats i els diferents sectors implicats en el llibre infantil.

Espai de formació

Paral·lelament a les activitats distribuïdes pel territori català, es crearà durant aquesta setmana un espai de formació permanent a Barcelona, al Pati Llimona, pensat per a professionals interessats en el gènere. 

  • Del 5 al 8 de novembre: 'Les tardes al Pati Llimona', amb activitats de formació per a professionals a càrrec d’autors, il·lustradors i dissenyadors del gènere.
  • Del 5 al 8 de novembre: 'Els matins al pati', amb tallers d’autors i il·lustradors per a escoles durant els matins.

A més, també tindrà lloc, durant el cap de setmana del 10 i 11 de novembre, el fòrum 'L’àlbum a l’aula', unes jornades adreçades a professionals del món de l’educació i del sector de la LIJ en general. Una oportunitat per descobrir tot allò que l’àlbum il·lustrat pot aportar en l’educació de la sensibilitat artística i literària i al foment de la lectura. Podeu consultar el programa previst aquí.