Què hi ha per menjar?

Maduixes: sis idees per menjar-ne amb la canalla de manera divertida

Per sortir de la rutina i sorprendre els més petits, les maduixes es poden preparar de formes ben diverses

Joana Costa
3 min
Imaginació amb les maduixes.

BarcelonaLes maduixes són boníssimes per elles mateixes i, certament, no els cal cap afegit per gaudir-ne de la millor manera possible. Però per sortir de la rutina i sorprendre una mica la canalla a casa, les maduixes es poden preparar de maneres ben divertides per cridar-los l'atenció, passar una bona estona junts i degustar-les de manera alternativa a com ho fem sempre. Les cullerades de nata sobre les maduixes no fallen, i tampoc la seva maceració en suc de taronja o amb una mica de sucre (i en algunes llars també banyades en llet). Aquestes són fórmules que sabem que funcionen, però aquesta primavera ens proposem anar més enllà i seduir els infants parlant-los el seu mateix idioma. Per jugar de valent amb les maduixes amb infants a partir de dos anys, només calen exemplars d'aquesta fruita i llapis pastissers de xocolata que venen en qualsevol supermercat.

1.
Marietes amb un toc diferent
Marietes de maduixa.

Les marietes són un dels pocs insectes que no fan angúnia a la canalla. La seva simpàtica closca vermella amb taques negres alegra qualsevol festa. No per res aquestes bestioles estan presents en la majoria de contes per als primers lectors. Segur que els farà gràcia tunejar les maduixes per reconvertir-les en aquests insectes. Només s'han de partir les maduixes transversalment i pintar-hi a sobre una línia divisòria, taques i una franja de cap amb un llapis de xocolata negra. S'hi poden posar ulls blancs per a un major realisme. Aquest canvi resulta molt bo al paladar perquè combina la dolçor de la maduixa amb la de la xocolata sense caure en excessos.

2.
Ratolins amb orelles de xocolata
Ratolí amb orelles de Kinder.

Les maduixes també poden convertir-se en entremaliats ratolins amb quatre canvis molt senzills de fer. Mantenint la maduixa sencera o bé tallant-la transversalment, se li han de pintar a la part més estreta els ulls i la boca. Per simular les orelles es poden pintar amb xocolata blanca o bé fer-les amb dos trossos de xocolata clavats sobre la fruita (per exemple a base de trossos d'ous de xocolata tipus Kinder). Per acabar de donar realisme al conjunt es pot pintar la cua amb una petita filigrana al plat. El resultat és d'allò més divertit i s'aconsegueix també un gust molt agradable.

3.
Aranyes robí
Aranya amb potes de xocolata.

Seguint la temàtica dels animals, les aranyes són també éssers que criden molt l'atenció dels més menuts. En aquest cas, només cal tallar la maduixa transversalment i decorar-la amb una línia divisòria. Amb la punta d'una altra maduixa s'ha de fer el cap i s'hi poden pintar uns ulls sortits amb xocolata blanca. El més important aquí són les potes pintades al plat per acabar de donar forma a la figura. Amb aquesta idea la maduixa pràcticament no es cobreix de xocolata si no és que se suca expressament.

4.
Cuc de maduixa i platàn
Cuc de plàtan i maduixa.

Per a la canalla que mengi plàtan sovint, la maduixa es pot utilitzar com una excusa intermèdia tot muntant un cuc que intercala trossets d'una fruita i l'altra, sense necessitat d'afegir-hi sucres. Això sí, aquí la creativitat consistirà a pintar-li una bona cara al cuc amb el llapis, diferenciant la boca i els ulls, i enganxant-la amb un escuradents al conjunt. És un plat molt fàcil de fer, en la preparació del qual es pot comptar amb l'ajuda de la canalla.

5.
Monstres de fruita
Frankenstein de maduixa.

Als més petits els agrada molt la temàtica dels monstres, i les maduixes són fruites ideals per convertir-se en petits monstres a gust del consumidor pels seus cabells erràtics. Només cal una mica de traça a l'hora de dibuixar-hi la cara amb la mateixa tècnica dels llapis de xocolata. El més important en aquest cas és no treure les fulles a la maduixa, que fan la funció de cabells de color verd. El resultat es pot enganxar amb un escuradents a una altra maduixa per exhibir la cara adequadament. Novament, la fusió dels gustos a la boca és d'allò més bona.

6.
Cotxe amb rodes
Cotxe de plàtan i maduixa.

Deixant de banda els llapis pastissers, les maduixes i els plàtans també es poden aliar per donar lloc a un cotxe de banana amb rodes de maduixa. Aquesta estructura es pot muntar fàcilment pelant un plàtan i tallant tota la fruita a rodanxes. Aquestes s'han d'enganxar al plàtan travessant-lo amb escuradents i també se'n poden posar a sobre del vehicle com a decoració. Aquesta fruita, en estat natural i sense additius, els semblarà sempre més bona que posada simplement en un plat.

stats