A.F.

Confinaments invisibles

Un conte audiovisual per fer visibles els confinaments complicats de les famílies més desfavorides

'Estrelles de Tetrabrik', un conte sobre els confinaments invisibles Zoom
Des de l'Institut Escola Trinitat Nova han realitzat un conte audiovisual per donar visibilitat a aquells confinaments d'infants i famílies "invisibles" que no s'assemblen gaire als que sovint veiem a les notícies. És un conte realitzat a casa en situació de confinament i vol ser una manera poètica de mostrar altres realitats que tenim ben a prop.
Estrelles de Tetrabrik vol retre homenatge a tots els nens i nenes i les seves famílies que estan passant un confinament invisible, molt diferent del que ens ensenyen els mitjans de comunicació. És una història que ens recorda que tot i que un infant no tingui tot el que tenen altres nens i nenes més afortunats, segueix sentint amor i tenint imaginació, tot i estar-ho passant, segurament, molt pitjor que altres.

Estrelles de Tetra Brik

Un conte sobre els confinaments invisibles
"El conte només explica el primer dia del seu confinament i és impossible saber el final d'aquest període tan difícil, perquè l'estem vivint junts, però volem visibilitzar els diferents tipus de confinaments que s'estan vivint ben a prop nostre", explica Lupe Capell, dinamitzadora audiovisual a l'Institut Escola Trinitat Nova. Els autors del curt també volen denunciar que "les mesures de confinament d'aquesta crisi s'han decidit amb mirada adultocèntrica i han posat en segon terme les necessitats dels infants. Si un adult responsable pot passejar el gos i tornar a casa, per què no poden els pares i les mares baixar els seus fills al carrer un temps curt i prenent les mesures sanitàries recomanades? Un adult pot baixar a comprar tabac i un infant no pot baixar al carrer ni a fer el tomb a l'edifici? Cuidem-nos molt tots i totes i busquem la manera de fer més fàcil aquest període als nostres infants i als veïns i veïnes amb qui convivim".
Estrelles de Tetrabrik  és una història de Lupe Capell Gasol, amb il·lustració de Jimmy Guiu i veu de Marta Begué.