mSchools lliura els seus premis anuals

Vint escoles guanyen els mSchools Student Awards amb els seus projectes digitals

Vint escoles guanyen els mSchools Student Awards amb els seus projectes digitals
Ara
11/06/2019
3 min

Vint escoles de tot Catalunya han rebut aquest cap de setmana els mSchools Student Awards 2019, uns premis que reconeixen el talent jove digital i promouen la creativitat, les habilitats i les competències necessàries a l'era digital. Els guardons els atorga el programa mSchools, impulsat per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA. Els premis, que han arribat a la seva sisena edició, reconeixen els projectes digitals desenvolupats per estudiants de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius durant el curs escolar.

750  alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius han competit en 3 modalitats

La final, que es va disputar dissabte a La Farga de l'Hospitalet, va comptar amb la participació de més de 750 alumnes d'entre 6 i 18 anys de centres educatius catalans, que van presentar els seus projectes digitals davant de més de 2.000 persones.

Guanyadors de les diferents categories

App Education: els participants van desenvolupar aplicacions mòbils per oferir solucions a problemes del món real i que tinguin com a punt de partida els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Com si es tractés d'un projecte d'emprenedoria, els equips finalistes van defensar el projecte d'apli i el model de negoci en un pitch de 2 minuts. A més, van comptar, també, amb un estand per exposar el seu treball davant del jurat i el públic assistent. En aquesta modalitat, els guanyadors tindran l'oportunitat de presentar el seu projecte a 4YFN, la fira de 'start-ups' més important del món, participar en un programa de la prestigiosa acceleradora d''start-ups' Founder Institute o tenir una plaça per al campus d'innovació mSchools Bootcamp, en funció del curs escolar.

Els guanyadors en aquesta categoria han sigut els següents: lInstitut Salas i Xandri (Sant Quirze del Vallès) amb una apli per reciclar millor; Institut Eugeni Xammar (L'Ametlla del Vallès) amb una solució per a un funcionament de la cantina millor; Institut de Collbató amb una apli per triar democràticament coses com el so del timbre del centre. A la categoria de batxillerat, ha guanyat Gymmate, una apli per organitzar esdeveniments esportius (Institut Esteve Terradas de Cornellà).

Mobile History Map (MHM): des del seu estand i en un màxim de 7 minuts, els estudiants van presentar els seus projectes desenvolupats amb MHM. Es tracta d'una plataforma i apli de georeferenciació que promou el treball per projectes i l'aprenentatge-servei. MHM millora les habilitats digitals dels alumnes ajudant-los a crear continguts multiformat relacionats amb el seu entorn i a compartir-los amb la ciutadania. Les escoles guardonades rebran una càmera 360º i un lot de 5 ulleres de realitat virtual.

Els guanyadors en aquesta categoria van ser els següents: Ignasi Peraire (Mollerussa), amb un mapa d'entitats socials de la ciutat; La Mitjana (Lleida), amb un mapa sobre la Seu Vella; Institut Celrà, que ha elaborat una ruta solidària; Institut La Valira (la Seu) amb un mapa dels monestirs medievals; CRP Reus amb un mapa sobre la petjada de l'arquitecte Pere Caselles a Reus i Escola Abel Ferrater (La Selva del Camp) amb una ruta interactiva pel nucli antic.

Scratch Challenge: la proposta que mSchools planteja als estudiants més petits va permetre veure com els equips finalistes resolien en 1 hora i 30 minuts un repte amb Scratch. Aquest llenguatge de programació lliure i intuïtiu els va ajudar a plantejar històries interactives, jocs i animacions al voltant d'invents que ajuden les persones. Els guanyadors, que participaran a la jornada Scratch Lab Day, que tindrà lloc al juliol, van ser La Portalada (Altafulla); Bernat Metge (el Prat); Mossèn Albert Vives (la Seu d'Urgell); Vedruna de Ripoll; Institut Sant Llorenç de Morunys i Institut Alpicat.

stats