Escola 29/01/2019

Cançons, contes i jocs per la pau

El 30 de gener se celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

A.f.
3 min
Cançons, contes i jocs per la pau

El segell Tot Sona Records, dirigit per Dàmaris Gelabert i Àlex Martínez, ha posat en marxa el projecte 'La Festa de la Pau' amb el propòsit de difondre el missatge de la pau i la no-violència. La proposta, que destinarà els beneficis a Metges Sense Fronteres, té per objectiu fer arribar a l’entorn familiar i educatiu uns valors que han marcat des del principi totes les produccions del segell i les cançons de la reconeguda artista.

'La Festa de la Pau' és una cançó composta l’any 2004 per Dàmaris Gelabert i Eulàlia Canal. Ofereix una visió optimista que transforma esdeveniments tràgics en elements màgics, que substitueix allò que no ens agrada pel que desitjaríem que fos, a través de nombroses metàfores que agraden molt als infants. De la cançó neix el conte 'Si tingués la màgia d’un mag', escrit per Eulàlia Canal i amb il·lustracions de Robert Garcia.

Artistes reconeguts de l’escena musical catalana com Àlex Martínez, Els Amics de les Arts, Arnau Figueres, Arnau Tordera, Dani Espasa, Dàmaris Gelabert, Elena Gadel, Ferran Conangla, Gemma Humet, In Crescendo, Manu Guix, Marta Roma, Natxo Tarrés, Olvido Lanza, Pau Figueres, Santi&Mariona Duet i la Coral de l’Escola Voramar han decidit col·laborar en un nou enregistrament de la cançó inspiradora del conte, del qual s'ha fet un videoclip que s’ha estrenat avui.

La intenció és donar continuïtat al projecte, no només amb les aportacions inicials dels creadors del projecte, sinó també amb les idees i els recursos que des de l’entorn educatiu i familiar els vulgueu fer arribar.

Metges Sense Fronteres és la beneficiària de tots els ingressos digitals del vídeo i de la cançó, així com d’una part del conte imprès. L’objectiu del projecte és, doncs, doble: aportar beneficis a l’organització perquè pugui desenvolupar la seva feina, i fer una funció de divulgació del missatge de la pau i la no-violència amb una mirada esperançadora.

Més informació

https://lafestadelapau.org

Juguem per la Pau, nova campanya pel DENIP 2019

D'altra banda, la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’Ajuntament de Girona posen en marxa la campanya Juguem per la Pau per commemorar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, que se celebra cada 30 de gener. En aquesta ocasió, la campanya té com a eix central el joc com a eina per treballar els valors de pau positiva que les entitats organitzadores, les escoles i els instituts implicats volen transmetre.

A Juguem per la Pau els alumnes d’infantil intercanviaran puzles elaborats a classe, fets a partir d'una il·lustració d’un conte per la pau. La resta de cursos de les escoles participants hauran d’inventar-se i crear un joc que reculli els valors de pau positiva de la campanya: divertir -se i jugar en equip, respectar i tenir cura dels companys de joc, facilitar el diàleg i la companyonia... És a dir, fomentar la convivència i no la confrontació.

Al principi de març hi haurà un intercanvi de jocs entre tots els centres educatius participants, que finalment rebran un material fet per alguna altra escola de la ciutat. I és que una de les novetats de la campanya d’enguany és la temporalitat: la festa serà el dimecres 30 de gener però les activitats a les escoles es faran a partir d’aquesta data (durant el mes de febrer i fins a l’intercanvi de jocs del mes de març).

Com cada any, l’alumnat dels instituts Montilivi de Girona (educació infantil i integració social) i Vallvera de Salt (animació sociocultural) dinamitzaran tallers i activitats lúdiques que han d’ajudar els grups classe a repensar la importància dels valors del joc en la construcció d’un món més feliç per a les criatures.

En total hi participaran 8 escoles gironines: Àgora, Bell-lloc, Eiximenis, Migdia, Masmitjà, Maristes i Santa Eugènia i FEDAC Sant Narcís, amb un total de 1.085 nens i nenes.

Més informació

www.denip.cat

stats