Criatures 07/09/2013

A l'escola, com ho fem?

1 min

Els pediatres recomanen que s'entregui una circular als pares sempre que n'aparegui algun cas. Així podran estar alerta i vigilar el cap dels seus fills. Cal procurar no compartir gorres, pintes o tovalloles. En definitiva, qualsevol cosa que toqui el cap.

Convé que els nens i nenes amb el paràsit facin el tractament simultàniament per evitar contagis entre els que encara no han començat el tractament. És important fer bé el tractament perquè, si no, la cadena de contagis serà inacabable. A més, el nen que no el fa bé té més risc que els paràsits que sobrevisquin es facin més forts, és a dir, resistents, i no responguin davant un altre tractament. L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) "recomana que un alumne afectat no assisteixi a l'escola fins que hagi fet el primer tractament".

Si el tractament l'ha de fer algun membre de la família, se l'haurà d'aplicar al mateix temps. Els nens de l'escola no parasitats no s'han de tractar. Els productes no funcionen com a prevenció, són forts i, si no són imprescindibles, val més estalviar-se'ls.

stats