Una família nombrosa

Marina Sancho

Fer valdre més allò que disposem

Res és més fàcil que fer el canvi d'armari que quan utilitzes tot el que tens. No hi ha noses que no saps on col·locar, tot té el seu espai apropiat. He arribat a un punt de la simplificació que ja no em sobra res i us asseguro que no hi ha plaer més immens que fer ús de tot el que tens, és a dir, que tot a casa tingui una funció. Ja us vaig explicar que, després de llegir el llibre de la Marie Kondo, vaig començar a desprendre'm de tot allò que no aportava bellesa a la meva vida. I sabeu què ha passat en acabar aquest procés? Doncs que no sóc més pobra perquè tinc menys possessions sinó que sóc més rica perquè el que ha quedat brilla amb més força, llueix amb tota la seva intensitat i compleix la seva missió que és aportar-me plaer estètic i visual.

Tenir més coses no és ser més ric perquè unes impedeixen les altres tenir la rellevància que es mereixen, de manera que la nostra atenció queda minvada per la multitud d'estímuls, no tots ells positius i enriquidors. Per això, he començat a aplicar aquesta manera de fer a tots els camps de la meva vida i estic comprovant que funciona a la perfecció. Ara sóc feliç perquè també trio els pensaments que deixo fer niu al meu cap: només mantinc aquells que aporten bellesa a la meva vida. Igualment em desfaig de totes aquelles paraules, maneres de parlar i gests que no sumen bellesa en un món tan perfecte i esplèndid. He determinat parlar exclusivament per construir el món on vull viure i no pas per crear complicacions, lletjor i problemes amb les meves paraules.

Així, de la mateixa manera que tenir menys objectes ens permet gaudir més de la bellesa dels que tenim, ser contundents amb les paraules, idees i pensaments que generem, també comporta delectar-nos més en la felicitat. Ja que aquesta és una condició natural que tots tenim i que pot arribar a costar de percebre si la enteranyinem amb un grapat de conceptes que podem eliminar del nostre repertori per complaure'ns molt més amb el que som. Comença avui a fer, viure i pensar únicament en la direcció que vols degustar. Ja veuràs com tot el teu món es torna exquisit! Bon profit!