Una família nombrosa

Marina Sancho

3 idees que dirigeixen la meva vida

Molta gent em pregunta per què publico una entrada setmanal en aquest bloc si tinc coses més importants a fer, per què no destino el meu temps a fer quelcom més urgent o com puc, essent mare de tres fills, permetre'm el luxe d'asseure a escriure setmanalment. Podria contestar que necessito desenvolupar les meves passions per sentir-me realitzada i que escriure és una d'elles, que em serveix de teràpia per desconnectar dels nens o que ho faig perquè tinc l'hàbit d'escriure des de ben joveneta i no puc parar.

Tanmateix la veritat és que escric per assimilar el que he après. És una espècie de digestió d'idees i vivències. La meva vida es compon d'un aprenentatge rere l'altre i si no els comunico, m'embusso i no evoluciono fluidament. Necessito compartir amb vosaltres les meves petites troballes, només així sento que van creixent i assentant-se dins meu.

En la present entrada m'agradaria transmetre-us uns quants pensaments que fa temps ronden per la meva ment i dirigeixen la trajectòria de la meva vida:

1) No es tracta de tenir més sinó treure més profit del que tenim. Això aplicat a atots els àmbits de la vida: el menjar, els amics, les pertinències, els diners, els viatges, el nostre cos... No és qüestió de menjar més per tal de poder assaborir i gaudir més, sinó de seleccionar més el que ingerim i menjar productes de més qualitat. No es tracta de tenir piles i piles de roba, sinó de la que tenim tenir-la més bona, bonica i agradable i treure'n més bon partit. Per ser més importants no es tracta de ser més grossos, sinó de tenir més presència i ser més efectius. No es tracta de tenir milionsd'amics sinó de tenir-ne alguns amb qui poder compartir molt.

2)Per aconseguir l'èxit, el primer pas és saber destriar. Triar aquè no volem dedicar les nostres hores. Triar què no ens podem tenir el luxe de tenir. Triar on es més convenient invertir el nostre temps. Això també aplicat a tots els camps: pel que fa al menjar, triar què no volem menjar, pel que fa a les activitats, centrar-nos només en les que ens realitza i ens aporta quelcom dur a terme, pel que fa als amics, donar-nos només a aquells que es mereixen la nostra estima incondicional i val la pena mantenir.

3) L'objectiu final dels nostres dies està més centrat en el SER que en el TENIR. Sense voler-ho crec que, des d'un principi, fallem de perspectiva, focalitzem la nostra energia i ensentestem en el tenir: vull tenir una bona feina, vull tenir una casa més gran, vull tenir més amics, vull tenir èxit, etc. Quan l'únic que ens enduem en aquesta vida és allò que som, l'únic que millora la nostra existència és les transformacions i ampliacions d'horitzons que fem al nostre ser. Guanyem en qualitat de vida quan millorem el nostre humor, quan ens perfeccionem, quan aconseguim superar les nostres dificultats. D'aquesta manera, davant la disjuntiva, sempre millor invertir en el ser que en el tenir.

Molts experts han publicat aquestes afirmacions en llibres, però no és fins que les apliques com a filosofia de vida i a cada faceta de la teva experiència, per més mínima que sigui, que despleguen tots els seus beneficis i avantatges. Així que premeu el botó de "play" en les vostres vides i actueu segons aquestes variables iveureu la màgia obrir-se camí-se en la vostra vida: les flors faran més olor, la música sonarà amb més harmonia, la vista us semblarà més clara, el gust més profund i el tacte més intens. No és broma!

images Zoom

images