Criatures 21/10/2016

Canviar el paradigma de la educació

2 min

L'ésser humà té un potencial molt més gran del que fins ara s'ha cregut. La ciència no fa més que demostrar que som molt més que el petit reducte del nostre pensament. Per anar més enllà del que sempre hem cregut que som, cal partir d'un nou enfocament. És necessari, imperatiu i urgent canviar el paradigma sobre el que se sosté la nostra societat (la mancança, la por, la limitació), el qual cal substituir per l'evidència del que som: il·limitació, un món carregat de possibilitats, energia en estat pur.

Ja n'hi ha prou d'enfocar el nostre pensament en allò que no tenim, que diem que hauria de ser però no fem i la originació de problemes. La ment humana serveix per a molt més que tot això: serveix per crear riquesa, generar bellesa, art, plaer i satisfacció. Masses adults s'adonen massa tard que la vida és més que rumiar preocupacions, crítiques, judicis i queixes. Enmig de la lluita contra el càncer, la crisi dels 40, els tràmits del divorci o l'acomiadament del seu lloc de feina descobreixen la màgia de les coses petites, la gratificació en un gest espontani d'amor, l'infinit plaer i saviesa que es desprèn en escoltar el nostre cos i la meravella en el simple fet d'estar vius.

No vull que sigui massa tard per ningú més en aquest món.

Em proposo que conservem la joia de la infantesa al llarg de tot el trajecte en aquest univers.

La veritat no s'ha de trobar als llibres d'auto-ajuda, en la consulta d'un psicòleg, en la xerrada d'un coach, en l'alcohol o travessant situacions límit.

La felicitat, la joia, l'harmonia, la satisfacció, el benestar, l'alegria, l'equilibri i l'amor és quelcom que ens ha d'acompanyar tota la vida, des del dia que naixem fins el dia que mudem de forma.

La qual cosa implica que la felicitat, la certesa i la gràcia siguin presents també durant els nostres anys d'escolarització.

Perquè no ens calgui desaprendre res i haver de recórrer a gurus per trobar allò que sempre ens ha pertangut.

Per aquest motiu, llenço amb totes les meves forces el missatge que l'escola ha de treballar la integritat del ser i no una reduïda part del seu cervell. L'escola ha de reciclar-se des d'aquest mateix moment i incloure tots els coneixements de la ciència, els recursos del creixement personal i les tècniques dels millors professionals per a que els nens i nenes puguin florir amb tot el seu potencial.

És urgent educar els nostres fills amb tot el saber que avui dia està a la nostra disposició i no deixar-lo al marge a favor de l'estil educatiu tradicional. Als mestr@s ens toca ser pioners ja que som els que introduïm el canvi de paradigma a la societat, som exemples, models a seguir els que tallem el patró de la mentalitat que els nous ciutadans tindran. És molta responsabilitat. Suposa un gran compromís, que accepto amb energia perquè identifico amb el projecte de la meva vida.

Ja no jugo a reproduir patrons. Utilitzo el meu poder per crear un nou món. Et sumes a la meva iniciativa?

stats