Una família nombrosa

Marina Sancho

Professions que es donen la mà

L'altre dia llegia una profunda reflexió sobre la medicina: un amic blocaire, expert en aquest camp, afirmava que , gràcies als avanços en el coneixement del nostre cos, en el futur la tasca més important dels metges no serà tant la curació de malalts com la prevenció de la mlaltia. Seguint un estil de vida saludable i donant al nostre organisme exactament tot el que necessita és possible evitar la majoria de la mals pels quals anem al metge, ja que emmalaltim només quan hi ha algun desequilibri en el nostre cos. De fet, només un 2 % de les malalties és d'origen genètic. Si fem l'activitat física necessària, ingerim només aliments beneficiosos per a la nostra salut, i tenim cura exhaustiva del nostre cos, com si de la màquina més preuada es tractés, podem reduir considerablement les nostres visites al doctor. I què és necessita per arribar a aquest punt? Ser conscients que tenim a les nostres mans el poder i la responsabilitat de vetllar per el nostre benestar i desenvolupar tota la nostra vida amb coherència amb aquest coneixement. I com ho podem fer per estendre aquesta visió de l'ésser humà capaç de gestionar la seva salut en gran mesura? Mitjançant l'EDUCACIÓ, que no és res més que la transmissió d'un conjunt de coneixements destinats a afavorir l'aprenentatge de les persones. I quin aprenentatge més important hi pot haver que l'adquisició d'uns hàbits i estil de vida que assegurin el perfecte funcionament del nostre cos i, en conseqüència, de tota la nostra vida?

En aquest sentit el rol de mestre recobra la importància original, com algú que compleix la tasca de guiar les persones cap a la millor expressió de sí mateixes. Algú amb l'objectiu de promoure uns hàbits de vida saludables. En definitiva, l'encarregat de transmetre als demés l'amor cap al seucos, algú que té la finalitat d'assegurar que tothom gaudeix dels recursos necessaris per fer-se càrrec de la seva pròpia persona.

Penso que, en el futur, la professió de metge i la de mestre aniran agafades de la ma, ja que el més important que un professional pot fer per a les persones qui tracta és dotar-les de l'autonomia de conduir la seva existència cap a la plena expressió del seu potencial, la qual sempre passa per la fruïciód'una bona salut.