Una família nombrosa

Marina Sancho

Mare amb passions

M'agrada escriure. Necessito fer exercici físic. Treballo com a mestra. Cuso apassionadament. Devoro els llibres l'un rere l'altre. Gaudeixo de l'art de cuinar. Sóc feliç quan quedo amb amics i intercanviem impressions. I sóc mare de tres fills. Podria semblar que és incompatible el fet de tenir tres fills amb tenir vida pròpia o qualsevol afició. Però és ben bé al contrari. Els fills et fan mantenir activa i buscar desenvolupar passions per seguir creixent i, per tant, esdevenir una mare més realitzada, feliç i competent .

Durant els primers anys de la meva maternitat m'abocava completament als meus fills, em donava al 100% i no pensava en res més. Això em va anar apagant a poc a poc, em va fer tornar una mica descuidada de mi mateixa i em va empobrir personalment. De manera que la meva relació amb els meus fills també es va veure afectada. Fins que la situació es va convertir en insostenible i vaig començar a profunditzar en el meu interior en busca d'alguna resposta. L'única solució que hi vaig trobar, amb l'ajuda d'algunes persones que havien passat pel mateix, va ser explotar les meves habilitats. Tots hem nascut amb alguna passió, quelcom que ens mou i que és capaç d'elevar-nos per sobre de qualsevol dificultat. Descobrir la meva va ser la peça clau per transformar-me. Tenir objectius ens dóna motiusi una ruta per seguir avançant.

Els infants aprenen de l'entorn on conviuen, sobretot de les persones de la seva llar. Una mare abnegada i sense aspiracions no és gens didàctic per als seus fills. Tanmateix, una mare que els estima i que avança pas a pas fins a la realització dels seus somnis, els quals esdevenen metes reals, és la millor oportunitat per als nens d'aprendre que hem vingut en aquesta vida per a créixer i expandir-nos tot explotant i regalant als demés el nostre potencial.

La veritat és que ja m'agradaria a mi haver descobert totes les meves passions abans de tenir fills, haver-les treballat i haver-me transformat en la persona que aspiro a ser just abans de ser mare, però sospito que ha estat precisament el fet d'haver-los tingut a ells i la voluntat de voler ser la millor mare del món, l'agent catalitzador en la meva vida. La pedra de toc que m'ha fet canviar de mentalitat i m'ha convertit en una màquina imparable de perseguir ideals. Ino sóc la única. Llegeixo una entrevista rere l'altre de dones poderoses i realitzades, les quals van començar el seu camí cap a l'èxit després de ser mares. Sofía Vergara, la dona més sexy i de les més riques de Hollywood, afirma que va ser el fet d'haver de pujar un fill el que la va encaparrar a triomfar. Volia tenir el millor i poder oferir-li-ho al seu fill. La Britànica J.K. Rowling va començar a escriure Harry Potter mentre el seu fill dormia. Asa Larsson, l'autora sueca d'èxit, va canviar la seva trajectòria professional (treballava d'advocada) durant la sevamaternitat. Embarassada va descobrir la seva passió per l'escriptura i ja no va poder parar.

Així que, encara que sembli impossible conciliar la vida familiaramb l'entrega a les nostrespassions, estic convençudaque precisament el desenvolupament d'aquestes ésun eix fonamental per al sa exercici de la maternitat. Per aquest motiu, he decidit compaginar l'escriptura dela meva primera novel·la amb la criança dels meus tres fills i totes les meves altres passions.

Desitgeu-me sort!