Una família nombrosa

Marina Sancho

Aquest planeta té moltes possibilitats

La Terra on vivim dóna molt de joc. És un lloc ple de matisos per explorar. De secrets per desvetllar. D'habilitats per desenvolupar. De meravelles per descobrir.Aquest estiu mateix, sense pensar-hi massa ni explorar l'ampli ventall de possibilitats, m'he proposat dur a terme les activitats d'aquesta llista:

 

IMG_20160622_200228 Zoom

IMG_20160622_200228

I això que em plantejo un estiu amb els meus fills a càrrec, amb obres per fer a casa i amb piles de caixes de les mudances encara per desfer. No és que hagi pensat que em puc avorrir i hagi recorregut a una pluja d'idees per omplir el meu temps. Ben al contrari, ben atapeïda d'opcions no paro d'enamorar-me de coses per fer. La vida em sembla una extraordinària menja per devorar i no puc estar-me'n de llençar-me amb passió a totes les coses noves que vull aprendre.

Per aquest motiu, en aquest article defenso ferventment que aquest món és un tresor replet de joies per descobrir i que la riquesa del teu món només depen dels ànims d'explorar-lo que tu tinguis. No s'hi val a dir que no tenim prou recursos. Això no és mai cert perquè els recursos sempre depenen de la mesura del nostrepropòsit. És a dir, quan tenim ganes de descobrir novetats, trobem sorpreses per tot arreu. Si, per contra, enfoquem la mirada cap a la monotonia, tot ens semblarà avorrit i repetitiu. Disposem de tot el necessari per a realitzar els nostres propòsits, tan sols ens cal treballar i utilitzar la matèria primera que tenim a l'abast. Els recursos hi són, el que els limita o els expandeix és la nostra capacitat per identificar-los. Les possibilitats d'aquest planeta són infinits, el nombre que en reconeixem és proporcional a l'estructura de la nostra ment. De manera que es tracta d'exercir la nostra creativitat fins convertir-la en una màquina de generar potencial. Doncs el nostre cervell és un múscul que s'ha d'exercitar de la mateixa forma que qualsevol altre. Si unes cames tonificades ens permeten caminar, un sistema cognitiu exercitat ens permetrà obrir camins. Sigues igual de constant en la teva gimnàstica mental que en els teus hàbits físics (menjar, respirar i dormir) i comprovaràs com un cap entrenat és el millor aliat per viure la vida des de la felicitat.

En conseqüència, et felicito perquè tens la oportunitat de trobar en aquesta vida la satisfacció a totes les expectatives. Només has d'estudiar l'entorn on ets i trobar les possibilitats que t'ofereix. Jo, per exemple em deleixo per fer tot el que m'he proposat i obrir la meva ment a una nova manera d'aproximar-me al món: no des de l'ensopiment sinó des de l'avidesa per gaudir de la bellesa que hi ha en ell. Estic convençuda que l'univers és tan ampli com la nostra capacitat per percebre'l. De la mateixa manera, l'existència suposa tantes opcions com el nostre sentit per detectar-les. La riquesa no és lluny de tu, és tan a prop com el teu poder de percebre-la. Afina els sentits, centra l'atenció, estigues present i prepara't per experimentar una realitat tan satisfactòria com capacitat per estar satisfet tinguis!

 

Bon estiu!