Una família nombrosa

Marina Sancho

Any nou, vida nova: 10 gests que ens proporcionaran un 2015 millor

No perquè canviï l'any hem de canviar la nostra vida, això està clar. Però sempre és una bona ocasió per aplicar a les nostres vides els principis que la dirigiran cap a un benestar, salut i alegria majors.

Personalment, com ja sabeu, fa algun temps que la meva vida està en obres: estic identificant els principis, valors i objectes que l'omplen i comprovant si realment estan al meu servei o representen un obstacle per al meu desenvolupament. Així, no em queda més remei que eliminar, esborrar i desfer-me de tot el que em sobra i està de més a casa meva, al meu cos, a les meves idees, ...en fi, en tots i cadascun dels àmbits de la meva vida. Està essent un procés tan intens i l'experimento amb tanta transcendència que, alhora, estic escrivint un llibre sobre aquest projecte personal. El qual no trigaré gaire en publicar doncs estic acabant de polir alguns detalls.

El fet d'eliminar coses de la nostra vida no és banal, doncs repercuteix directament en un augment de l'atenció, el temps i l'energia de que disposem. Això és d'aquesta manera perquè quan ens desfem del superflu només queda l'essencial. I quin és el resultat? Que podem ser més atents i focalitzar-nos més en el que realment importa.

Per aquest motiu us ofereixo una llista de 10 coses que podeu eliminar de la vostra vida per tal de fer-hi més espai perquè hi penetri el nou, més llum perquè brilli amb intensitat el que ja teniu i perquè disposeu de més energia per dedicar a allò que veritablementus commou:

 

 • Els objectes que hi ha per sobre els mobles. Deseu-los al seu lloc o desfeu-vos-en. Veure els objectes endreçats i buidor a la superfície dels espais ens proporciona claredat mental.
 • Els correus electrònics acumulats a la vostra safata d'entrada, els quals fa un mes que heu rebut i encara no heu llegit o respost.
 • Les obligacions imposades des de l'exterior que no són fruit decap interès personal.
 • La presa en realitzar les vostres activitats. Fer les coses lentament i amb plena consciència del que estem fent en el present ens proporciona benestar i felicitat. ( està demostrat científicament)
 • Al menys, 5 objectes que fa tres mesos que no utilitzes o que tens repetits.
 • El soroll de la teva vida. Apaga aquells dispositius que creen interferències en la teva calma interior.
 • El sucre i els productes processats: només obstrueixen el correcte funcionament dels enzims del vostre intestí, provocant el deteriorament de la vostra salut ( si us plau feu-vos un favor i llegiu L'enzim prodigiós de Hiromi Shinya)
 • Un "amic" que només us aporta maldecaps i no us enriqueix en cap aspecte personal.
 • Un hàbit danyí com per exemple: criticar, fumar, tenir pensaments negatius, deixar-te marques a la cara premen-te els grans, la mandra en sortir del llit, etc.
 • La indecisió. Agafa les regnes de la teva vida i pren decisions, tria, marca't objectius, metes i propòsits que saps que compliràs.
 •  

  Us ha agradat? Us garanteixo que eliminar el superflu de la nostra vida és del tot efectiu. A mi m'ha inspirat molt aquest llibre que comparteixo amb vosaltres en pdf en aquest enllaç.L'he trobat al web Vale de Oro sobre sostenibilitat i minimalisme, el qual també us recomano ferventment:http://valedeoro.es/libros/

   

  Quines són les vostres propostes, aquells secrets que us funcionen i sabeu que són capaços de proporcionar-nos un 2015 millor? Va! Deixeu un comentari!