Criatures 09/06/2018

Un any de Maker Faire

2 min
Un any de Maker Faire

L'edició de l'any passat de la Maker Faire Barcelona em va deixar tan impressionat que vaig decidir visitar altres esdeveniment d'aquesta mena a d'altres llocs, amb la intenció de conèixer millor el fabulós món de les Maker Faire.

El mes de novembre vaig anar a Santiago de Compostela a descobrir la Maker Faire Galícia, atret pel prestigi d'aquesta trobada.

Em va sorprendre el caràcter local de la proposta que combinava diversos àmbits com si fossin les pistes d'un circ, harmònicament coordinades. Hi havia col.lectius maker, joves artesans emergents i alumnes d'edats ben diverses explicant experiències d'aula.

IMG_2604
IMG_2529
IMG_2526

Vaig tenir la gran satisfacció de conèixer dos dels grans referents del moviment maker al país. Vaig poder parlar amb en César García, de La Hora Maker, i amb en Gianluca Pugliese, de Wasp Madrid, que va fer una interessant xerrada sobre impressió 3D.

El mes de desembre vaig anar a la Maker Faire Roma i el que vaig trobar-hi era ben diferent. En un recinte imponent, 7 pavellons de la Fiera di Roma, s'hi exposaven les grans tendències tecnològiques del moment.

Alguns dels macroespais que es podien visitar eran l'estand d'Arduino, la completa mostra de projectes de Rural Hack, les iniciatives de makers italians i espanyols a ITmakES i el fantàstic aparador amb les novetats de Wasp.

IMG_2789
IMG_2663
-
IMG_2790

Enmig d'aquells espais monumentals em vaig trobar de nou amb el Gianluca Pugliese, la Marta Verde i el César García, que anava fent la crònica de la fira amb una excel.lent playlist de vídeos que us enllaço a continuació.

En paral.lel a les Maker Faire, durant aquest any he pogut conèixer espais i iniciatives maker... a París, Berlin, Roma, Oporto... i a Barcelona ;-)

Després d'aquestes experiències, espero amb impaciència l'inici de la Maker Faire Barcelona #MFBCN18, els propers 16 i 17 de juny. Ens hi veiem!

DfPIYVLX0AAbKAm
stats