Criatures 17/03/2020

Disseny i creació 3D amb Tinkercad

2 min
Disseny i creació 3D amb Tinkercad

Coneix Tinkercad

Tinkercad és un entorn de treball en línia de la companyia Autodesk que permet el disseny i creació de projectes en 3D. Aquest entorn ofereix una corba d'aprenentatge molt ràpida, en poques sessions podrem dissenyar els nostres projectes personals.

La interfície de treball de Tinkercad és molt intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Hi ha una comunitat d’usuaris força activa que penja i comparteix els seus projectes de manera que podem fer-los servir com a punt de partida per crear-ne de nous.

Si feu un cop d’ull a la web de TinkerCAD trobareu un munt de projectes i tutorials. No us perdeu el seu canal de Youtube, trobareu molt bon material i un munt d'idees per als vostres projectes.

Propostes de treball

Us proposo diverses activitats per aprendre a dissenyar amb Tinkercad. Totes les propostes van acompanyades d'un petit tutorial per veure com s'ha aconseguit el resultat final.

Com podeu suposar, sempre hi ha diverses maneres de resoldre una proposta de disseny, jo només us comparteixo la meva, però us animo a explorar l'entorn de treball i a trobar el vostre propi camí... Endavant!

1. Dissenya el teu pac-man

Recordeu el videojoc Pac-Man? Segur que si, doncs us proposo que dissenyem el seu personatge principal.

ara-pacman

Què aprendrem?

Com seleccionar figures de la galeria de dissenys predeterminats.

Com personalitzar els objectes.

Com sumar i restar volums i agrupar figures per conseguir un producte final.

2. Dissenya una diana

Heu jugar mai a tirar dards? Us proposo que dissenyem una diana com la que es podria fer servir per tirar dards o fletxes. Ho voleu provar? Us animeu a afegir al disseny un suport per penjar-la a la paret? A veure com us queda.

XavierRosell - Alinear figures (2)

Què aprendrem?

Com personalitzar les figures de la galeria.

Com fer còpies d'objectes.

Com alinear els objectes per fer una composició final.

3. Dissenya una taula

Us animeu a dissenyar un petit moble dels que teniu a casa? Per practicar una mica, us proposo que fem una versió personal d'una de les taules auxiliars més conegudes del mercat. Ah, si us queda bé, mireu de posar-li una planteta a sobre, la trobeu a l'apartat OMSI Hangout Space de la galeria d'objectes predissenyats.

XavierRosell - Taula IKEA (1)

Què aprendrem?

Com seleccionar i girar figures.

Com personalitzar els objectes.

Com sumar i restar volums per conseguir un producte final.

Més propostes per fer en família

Aquests dies de #joemquedoacasa aprofitaré per preparar més material i compartir-lo a la xarxa. Trobareu més propostes al meu compte d'instagram, a la galeria de Tinkercad.

Utilitzeu lliurement el material i passeu el millor possible l'episodi de confinament. Ànims!

+ No us perdeu...

"Tot anirà bé!"

"Tot anirà bé!"Activitat per fer en família per aprendre a dissenyar un arc de Sant Martí i compartir-lo amb les persones que ens estimem a casa i a l'escola

stats