Som la llet

Alba Padró i Arocas

El perquè de tot plegat

-

Viatjo en un tren de Barcelona a Blanes atapeït de turistes. M'agafo com puc a les barres de la porta i em truquen per fer una entrevista per la revista Eroski Consumer. Parlem de tetes a mig pam d'orella de 10 persones mínim.... porto una hora de peu i sembla que per fi desembarquen a Calella.... Tinc 1o minuts per explicar-vos el perquè de tot plegat.

I el perquè de tot plegat, no és més que explicar-vos, ara que puc, els motius de la meva absència del "Som la llet". Potser no cal justificar res però tinc ganes d'explicar-vos moltes coses... i totes bones!

Un divendres del mes d'abril de 2014, la Maria Berruezo es va presentar a la meva feina i em va fer seure per fer-me una proposta molt simple: "Vols fer una app de lactància?"- va dir. La meva resposta: "Sí!". Aquest "sí" és el principi de tot i ha estat un dels "Sís" més bons de la meva vida.

Quan vam començar no sabíem què volíem fer ni com fer-ho. Vam començar de zero i això va demanar dedicació completa.

Podeu comptar els mesos que portem treballant en silenci en el nostre projecte(sona a anunci de crema per les hemorroides... he he he!). Sovint, entre nosaltres dues, hem comparat el projecte a una gestació... Realment són molt semblants ambdós esdeveniments. Aquesta ha estat una gestació un pèl més llarga que una gestació humana però hem viscut etapes similars. Desenvolupar aquest projecte m'ha obligat, temporalment, a deixar de costat moltes coses que m'agraden, a dormir poc, a treballar molt, a sacrificar temps a la família, als amics i a qualsevol cosa que suposés temps de lleure.... Pot semblar horrible però he gaudit molt.

Així que ja podeu entendre que m'ha tocat deixar de banda el bloc una temporada... Això sí que m'ha costat, però no he donat per més. Ara, a poc a poc, espero recuperar-lo i poder fer entrades més sovint, tot i que també penso que ja està tot dit, que poca cosa més de lactància es pot explicar. Però m'estimo el bloc i faré tot el que estigui a la meva mà per mantenir-lo viu.

Ara que LactApp, com s'anomena el nostre projecte (la nostra "nena") està a punt de néixer, que és molt real, la tenim a tocar, i ja l'hem presentat a les xarxes... Ara que això és tan real, m'agradaria dir un parell de coses... Ja sé que no cal justificar-me però jo ho necessito.

En primer lloc, LactApp és un producte del que ens agradaria viure. Pels que no ho sabeu us vull explicar que jo NO em guanyo les garrofes amb la lactància. No vull enganyar ningú, ni vendre fum ni res similar... Vull poder treballar i viure d'allò que m'apassiona, si el producte funciona, de quelcom que no em fes avergonyir. I LactApp em fa sentir molt orgullosa. Quan el pugueu veure ja em direu! Però penso sincerament que hem fet una gran feina i que l'App pot ser molt útil i pot ajudar a moltes mares. Ja m'ho direu. Si no us ho sembla també ho vull saber.

En segon lloc per si algú ho posa en dubte, seguiré contribuint i regalant al meu temps a ALBA lactància. Mai he fet servir ALBA per obtenir-ne un lucre personal, i si alguna vegada algú m'ha acusat del contrari, ha ficat la pota fins el fons. Si algú penses que he fet o puc fer res que posi en entredit la meva feina a ALBA, deixaria el grup i la meva feina al telèfon de manera immediata. Així que seguiré a ALBA.

Així doncs gràcies a tots per tot. Seguim endavant.