Criatures 13/02/2012

O_o (sense títol)

3 min

-

Ja sabeu que contesto el telèfon d'ALBA (690144500 apunteu per si mai us cal) aviat farà 8 anys i tot i que hi ha consultes molt repetitives mai em deixarà de sorprendre el món que hi ha al altre cantó del telèfon.

-

Cada vegada que contesto el telèfon no puc evitar de fer-me un retrat robot de la mare que em truca. Amb aquests anys he après ha deduir moltes coses però com que sempre parteixo del respecte i evito interrogatoris innecessaris sempre hi ha forçes respostes i preguntes que em queden a l'aire.

El passat dissabte vaig rebre una d'aquelles consultes que va deixar pensant un munt d'hores, li he donat tombs i tombs per veure-la des de totes les òptiques i només obro més i més preguntes.

Us la transcrit perquè us podeu fer una idea:

Jo: Hola, ALBA Lactància Materna, diga'm Mare: Hola, mira et truco per saber si a partir dels 4 mesos les criatures ja poden mamar cada 5 hores. Jo: Perdona, em sembla que no t'entenc. Mare: Vull dir sí puc donar-li pit cada 5 hores enlloc de cada 3 hores com li dono fins ara. Jo: Si cada cinc hores és el ritme de demanda de la criatura doncs sí. El pit funciona a demanda... Mare:Ahhhhhh, ja, però jo no parlo del pit a demanda. Jo li dono el pit amb horaris Jo: Com dius? Mare: Jo dono el pit amb horaris com diu el pediatra Jo: Doncs si t'ho diu el pediatra.... Jo callo. Mare:Merci, doncs ja el trucaré a ell i li preguntaré.

Amb els ulls com plats em vaig quedar després d'aquesta trucada. Feia temps que no em deixaven amb la boca oberta i sense saber què dir. El meu cap per uns segons va començar a imaginar a la criatura i vaig començar ha pensar en totes les criatures que conec, també en les meves, que fan o feien lactància a demanda i vaig començar a imaginar com podia ser una lactància amb horaris tan estrictes.

Com és un tipus d'alimentació on només et donen menjar i beure cada cinc hores. Cada 5 hores vol dir 4 preses de teta escasses al llarg de 24 hores??? Però si és que fins i tot el biberó es dóna a demanda!

El meu cap bullia de preguntes: però augmenta de pes aquesta criatura, però no plora, no reclama teta, i què fa aquesta mare per calmar-lo i per dormir.... I la resta d'hores?

Quatre preses perquè ho diu el pediatra? Paraula de pediatra us venerem senyor i amén! I què dirà el senyor pediatra als cinc mesos??? Intueixo que per aquest pediatra la lactància s'acaba sobre els sis mesos, tot i que encara no entenc com ha pogut arribar fins els 4 mesos, ha de ser dels que et fan substituir el pit per alimentació complementària i en quatre setmanes més pit fora! Espero i desitjo de tot cor que com a mínim el pediatra introdueixi llet artificial en substitució de la llet materna!

Quina por, quina por em fa un metge (o qualsevol professional) que fa de la seva paraula un manament i quina por em fa qui pot creure en la paraula d'un pediatre així, a ulls clucs!!

Podem estar tan cecs de no plantejar-nos si allò que ens diuen té sentit o no? Segurament funciona igual de bé (llegiu-ho amb ironia) com els mètodes conductistes per dormir, els pares contents... I la criatura què??? Què hi ha de les seves necesitats biològiques?

I també em pregunto de què serveix limitar i/o pautar l'alimentació d'una criatura tan petita? Això serveix per...? Per tenir criatures més disciplinades, més obedients, més educats.... Més què?????

D'il·luminatsen aquest planeta n'hi ha molts i de gent que es creu que pot jugar a fer de Déu encara més.

Per mi res de tot això no té sentit... i segueixo sense respostes vàlides.

stats