Criatures 05/12/2012

No agafis el cotxe!!

3 min

-

Ahir a les 7 i poc del dematí la Natalia va publicar una foto al meu Facebook i l'imatge que em va fer despertar de cop!

-

Heu vist mai un programa absurd que fan a la tele que es diu “Mil maneras de morir”? No pot ser d’allò més ximple però demostra que en aquesta vida t’hi pots deixar el coll sense fer res fora de l’habitual.A Milwaukeedeuen ser fans d’aquest programa perquè s’han inventat aquesta bonica campanya de publicitat per intentar fer baixar els índexs de mort súbdita del nadons. Tots voldriem poder evitar la SMSN, però per aconseguir-ho no sé si cal fe ús d’aquest tipus de publicitat agressiva i fora de lloc.

A veure, m’explico, imagineu una nova campanya de la DGT: Conduir et pot matar. No condueixes sota cap circumstància!

No té massa sentit, oi?

El que fa per contra la DGT és explicar-nos com hem de conduir de la manera més segura: cinturó de seguretat, no podem beure ni pendre dorgues, guardar la distància de seguretat, no superar el límit de velocitat…. Però en cap cas no et diuen que no condueixis! Bé et diuen no condueixis, per exemple, sota l’influencia de les drogues o l’alcohol i això és just el que hauria de fer aquesta campanya. Informar de com gaudir d'un llit familiar segur.Les normes del collit no són pas noves. De fet les imatges són una mica traïdores perquè el llit és ple de coixins i nòrdics (només falten uns cintes de ras per acabar-ho d’adobar) que estan totalment desaconsellats quan collits, una criatura és situada de costat i l'altre de boca terrosa! És evident que cap família que vulgui fer collit deixarà al seu nen en un llit així i en aquestes postures perquè és un perill! Com no els deixaries jugar amb ganvinets com els de les imatges, no jugar amb medicaments ni pujar a una finestra… I tantes altres coses.

Perquè és innegable que el collit pots ser molt perillós per les criatures si es fa malfet però segur si es segueixen una sèrie de mesures de seguretat.

Dormir amb les criatures ha de ser segur, ho podem fer per tant amb consciencia i amb la seguretat de fer-ho ben fet perquè de la mateixa manera que tindrem cura de la seguretat al cotxe, de buscar joguines lliures de plom, de tiar la roba més delicada per la seva pell…. Hem de tenir clar com dormirem amb ells i les campanyes haurien d’anar a favor de la informació i no buscanr la por o el desconcert per evitar una conducta. De la por no en traiem res, de la informació en traiem coneixement i prevenció!

Així que si voleu dormir amb les vostres criatures us cal saber que dormir amb ells és segur si compliu unes normes de seguretat bàsiques, diria de sentit comú però ja sabeu que tot sovint ens falla:

Qui no ha de practicar collit:

  • Si els pares dormen en un sofà o en un llit d’aigua.
  • Els pares fumadors amb un nadó menor de 14 setmanes.
  • Els pares que prenguin medicaments com somnífers, drogues o alcohol.
  • Els progenitors amb obesitat mòrbida.

Ja veieu que simple! I no penseu que dormir al bresssol és més segur pels nadons, la mort sobtada també afecta als nadons que dormen solets al seu bressol.

El collit és una bona opció per: facilitar les preses noctures i ajudar a la mare a descansar, per poder gaudir de les criatures no només quan estan despertes, per poder-los controlar i cuiadar quan estan malalts, per explicar-se secrets a mitja nit, per rebre abrassades i petons inesperats....

Si voleu informació de veritat, contrastatda i basada en l' evidencia científica visiteu aquesta web de la María Berrozpe i la Gemma Herranz, perquè és molt trist tenir que arribar a fer servir la por per adoctrinar al poble!

stats