Criatures 13/02/2013

A mà també és possible!

3 min

Heu intentat mai fer all i oli a mà? Costa un munt però es pot aconseguir oi? Doncs el mateix passa quanet vols treure llet a mà, costa però es pot!

Totes les dones haurien de saber extreure's llet de manera manual, potser no els caldrà mai i podran gaudir d’un magnífic tirallets elèctric però saber-ho fer proporciona coneixements molt útils ja que permet entendre com s’ho fan les criatures per mamar.

El primer que s’aprèn amb l’extracció manual és que si “munyim” només el mugró no aconseguirem res, a part de fer-nos mal. La llet no s’extreu des del mugró sinó des de l’arèola.

En aquest vídeo podeu observar com si només pressionem el mugró no surt més que una gota de llet però si desplacem uns mil·límetres els dits a la zona de l’arèola la llet surt a raig.

Anem pas per pas:

- Primer cal rentar-se les mans i les ungles amb aigua i sabó a consciència.

-Tenir-ho tot a punt abans de començar: recipients, tovallola o mocadors, una foto de la criatura o la seva robeta (només les primeres vegades) omillor encara, la criatura!

-Aplicar escalfor sobre el pit: compreses d’aigua calenta o introduir el pit en un recipient amb aigua temperada ja que això facilita el reflex d’ejecció de la lletiper tant l’extracció.

-Fer un massatge al pit: Amb els dos pits descoberts a poder ser sense sostenidors o amb les dues caçoletes obertes, fer cercles des de la zona de l’aixella en direcció al mugró, fer el mateix des de sota la clavícula cap al mugró, sacsejar els pits (amb cura), inclinar-se una mica cap endavant perquè els pits pengin una mica (dependrà dels pits que pengin més o menys) per afavorir el reflex i ajudar-se de la gravetat. Cal estar uns 3-5 minutstocant-se i fent els massatges. Aquesta també és una manera excel·lent de conèixer els nostres pits i buscar zones indurades o amb tensió.

- Aguantar un got de boca ampleo una cullera en el cas de l’extracció de calostre amb la mà contrària al pit de l’extracció.

-En cas de patir una ingurgitació cal aplicar abans de començar l’extracció la tècnica de pressió inversa suavitzant, si no es segueix aquest pas segurament no sortirà ni una gota de llet del pit.

- Començar amb la tècnica Marmet d’extracció, pot semblar complicat al principi però com en el cas de l’all i oli és qüestió de trobar-li el truc:

-Quan deixi de sortir llet a raig o en surti molt poca passar a l’altre pit. I repetir la seqüència durant uns 30-20 minuts les primeres vegades, poc a poc la mare podrà reduir el temps .

A vegades cal fer una passada pels dos pits i no encaparrar-se massa en un pit que sembla que produeix poc, si aneu de teta a teta quan sembla que en surt menys aconseguireu més llet en menys temps i no deixar-vos la moral en l’extracció.

Encara que sembli impossible hi ha estudis que demostren que si es combina l’extracció manual i elèctrica la mare pot aconseguir una quantitat significativament més gran de llet que només amb l’extracció elèctrica.

Cal evitar prémer amb massa força el pit perquè es pot causar una sensació posterior molt desagradable, com el mal que fa un morat. Si l’extracció fa mal cal revisar la tècnica perquè quelcom no va bé.

I penseu que de la mateixa manera que l’all i oli a vegades no surt a la primera cal practicar la tecnica d’extracció manual perqué sigui efectiva.

Us deixo un vídeo de la universitat d' Stanford per si ho voleu veure més clar.

stats