Som la llet

Alba Padró i Arocas

La gran merdúfia

Tothom sap que les criatures noméstenen tres feines a fer en aquesta vida: menjar, dormir i cagar! I què passa si un dia s’obliden d’aquesta última feina?

Aquella tardadedijous que la Marina no va fer caca per primera vegada en un mes i mig em vaig començar a posar nerviosa.

Les mares aprenem a olorar "els regalets" de les nostres criatures i et passes hores amb el nas sobre el cul de la criatura. I aquella tardaja tenia el nas encetat detant olorar sobre la roba.A l’hivern amb la criatura vestida com una cebaet cal un nas de perdiguer expert per descobrir el regal. Així que només hi havia una opció per no fer-nos parar boja a les dues i no perdre el nas en l'aventura. Li vaig treurela roba, la vaig deixar amb body i bolquer, així només em calia aixecar-li una mica la cama, apartar el bolquer i tafanejar. Esperava que fer fi arribés el meuregal! I res de res. Tenia la calefacció al màxim i amb elsnervisel menjadorsemblava una sauna.

Ires de res. Aquella tarda va ser una bogeria. Ni ombra de caca, com a molt tenia de premi un insulspipí. No va ferni un trist pet amb cua que m’hauria fet la mare més feliç del món.

I van passar les hores i la nit i el matí i aquella criatura seguia sense embrutar el bolquer. Mamava com un camàlic però no em retornava res digerit. Com bona mare histèrica vaig trucar a l’àvia de la criatura que nomésva aconseguir neguitejar-me encara més. Allò no podia ser normal. Un nadó que fins ara era com un autòmat, tot el que entrava per dalt era retornat als pocs segons per baix degudament digerit, per quina raó ara no ho feia?

Jo estava histèrica però la nena estava de meravella i vaig començar amb les paranoies de mare novella; la nena es veia bé però això només podien ser imaginacions meves, totes aquelles caques acumulades al seu intestí tenien que pressionar un òrgan vital com a mínim! No espodien acumular tantes restes orgàniques en aquella trosset de carn de quatre kilos i poc!

Així que després de tres cincde neguit vaig anar cap al grup amb una sola pregunta en ment.

Els que em coneixeu sabeu que sóc força tímida, jo era de les que anaven al grup a escoltar les preguntes de les altres i sempre pesava que les meves preguntes no estaven relacionades amb la lactància per tant no es podien preguntar a l’Eulàlia que portava i porta el grup de Sant Martí. Vaig arribar al grup, amb aquell neguit, aquell dubte vital, ho tenia que preguntar immediatament el dubte em corroïa.

Va passar l’hora i mitja que durava el grup i encara no havia obert la boca. Vam començar a recollir i la pregunta seguia sense fer-se. Quan pràcticament sortíem per la porta i amb la sensació que allò que anava a preguntar no tenia res a veure amb la lactància li vaig etzibar de cop “La Marina no fa caca des de dijous (era dilluns)... ésnormal?”

UUfff ja li havia dit!

Com sempre em va tranquil·litzar i em va explicar que aquella falta de caques era normal i que podia trigar mooooooolt en fer caca però que quan la fes em podia preparar que la merdúfia m'inundaria. No calia fer res: res de tiges de julivert sucades amb oli, res de puntes de termòmetre, res de supositoris... només esperar.

I així va ser vam estar esperantcatorze dies amb les seves nits! I quan fer fi la va fer l'hauria ficat sencera a la rentadora! Hi havia caca d'oca per tot arreu, li havia sortit del bolquer per sobre del melic i per darrera l'esquena fins arribar a les aixelles i per sota, entre les cames la merdúfia li regalimava fins els peus!

Tot era de color groc, tot brut! Però això sí quina alegria!!!!

Així que ja podeu aprendre la lliçó, les criatures durant el primer mes i escaig fan caca molt sovint, a vegades fins i tot cada vegada que mengen, en aquesta entrada en vam parlar. Però de cop, les caques s'acaben i no embrutes ni un bolquer en setmanes això sí quan finalment buiden tuet cagues en tots els fabricants de bolquers que no han inventat la mida extra-extra-extra preparada per no deixar sortir per cap forat el resultat de tants dies d'acumulació!

Així queja ho sabeu,si la vostra criatura ronda el mes de vida, prepareu-vos per la merdúfia!