Criatures 15/06/2012

Els experiments a casa i amb gasosa

2 min

- Hi ha una imatge que en el seu moment em van impactar molt, avui per parlar d'aquesta notícia

-

A la Universitat Nacional de Sant Martí, Argentina, fa un any van aconseguir crear la primera vacabitransgénicadel món. I això vol dir que a la vaca li van incorporar dos gens humans que codifiquen dues proteïnes presents en la llet humana, la llet d'aquesta vaca télisozimai lalactoferrina.

Com sempre els titulars són més que sensacionalistes "La vaca clonada l'any 2011 produeix llet materna" ja i som! Aquí teniu la llista de substàncies que conté la llet materna i podreu veure que són més d'aquestes dues!

Els científics insisteixen que la idea és aconseguir llet per les criatures que per la raó que sigui no poden ser alletats i per poder lluitar contra la mortalitat infantil produïda per malnutrició

Raons per les que les que les mares no poden alletar n'hi ha poques: Perquè les mares no volen o no puguin alletar, perquè les mares morin en el part o en el post part, perquè tinguin la SIDA i puguin comparar i preparar degudament la llet artificial....I no se'macudeixen més.

Però del que podia parlar és del que significa pel nostre medi ambient la producció de llet artificial.Sabem des de fa anys que un dels beneficis de la lactància és que és sostenible. No sé si us heu parat mai a reflexionar sobre aquest tema però cada vegada que oferim llet de artificial de vaca, sigui amb lizosimailactoferinao sense, estem perjudicant el planeta.

Per si no ho sabeu la producció de llet de vaca comporta:

  • Destrucció dels boscos per aconseguir pastures
  • Criar milers de vaques que consumeixen una gran quantitat d'aliment el que comporta una gran despesa energèticai de manutenció.
  • Producció de deixalles en el transport de la seva alimentació.
  • Alliberament de toxines i gasos impurs a l'atmosfera i al subsòl. Aquests animals contribueixen a l'efecte hivernacle, per l'alt contingut de metà de les seves flatulències. Així com a la pluja àcida, en interactuar l'amoníac dels seus excrements amb el diòxid de sofre. També es contaminen les aigües subterrànies amb els fertilitzants nitrogenats utilitatz a les pastures.

Amés:

Per contra la llet materna:

  • Ésl'únic aliment produït que es lliura al consumidor sense embrutar, sense originar deixalles, sense necessitat d'envàs i sense produir residus no biodegradables.
  • Lallet materna és un recurs natural renovable d'alt valor biològic.
  • Ésun dret ecològic dels mamífers.
  • Lallet materna és un producte natural,biològica-mentadaptat, és a dir, específic per a cada mamífer i que resulta apropiat per l'òptim creixement i desenvolupament de les seves cries.
  • Controlal'explosió demogràfica (amenorrea per lactància)
  • Lallet materna és un recurs renovable.
  • Noconsumeix combustible no contamina.
  • Iel que és millor protegeix al consumidor més fràgil.

La llet materna no perjudica al medi ambient, les vaques productores de lisozima i lactoferrina segueix sent llet de vaca modificada. La llet materna es serevix en un únic embas i els diners que calen per fer aquestes investigacions es poden destinar a millorar la nutrició de les mares, a comparar antiretrovirals si tenen la SIDA... I deixeu-vos de fer invents que les vaques boges són un mal precedent!

stats