Criatures 01/05/2013

Regala vida!

3 min

- Noies, sisplau feu difussió. El Banc de LLet necesita més llet i li calen donants de llet materna per poder afrontar la demanda que tenen. Avui una entrada de dubtes habituals. Si us cal més info només cal que ho digueu . - -

Què he de fer per ser donant?

Ser donant de llet només requereix fer-te una analítica de sang per garantir que estàs sana. Cal adreçar-sea un d’aquets centreson et donaran dia i hora per fer l’extracció i una vegada tinguin el resultats t’informaran, si tot és correcte et faran arribar un tirallets manual i recipients específics per emmagatzemar la llet.

Per qui és la llet?

La llet del Banc de Llet és per criatures extremadament prematures, no és que les seves mares no els puguin alletar, però sovint els cal un ajudeta extra per poder agafar pes ràpidament. La llet materna és un regal per aquets nens ja que la llet materna es digereix amb molta facilitat,és molt ben tolerada i no carrega els ronyons immadurs de les criatures. La llet del Banc és sempre administrada sota prescripció del neonatòleg com si d’una medicina es tractés.

Fins quan puc ser donant?

La llet materna és sempre excel·lent i vàlida però ja que va dirigida a criatures molt prematures els cal la llet més adequada per ells per tant la llet més òptima és la de zero a 6 mesos. Si la teva criatura és més gran però voldries ser donant no dubtis a parlar amb el Banc de Llet.

Si em medico puc ser donant?

Cal ser molt curosos a l’hora de acceptar lallet. La llet ha de ser de la màxima qualitat i això es tradueix en que estiguis sana, que no tinguis hàbits tòxics i que no prenguis medicació.

Hi ha una quantitat mínima per donació?

No, no hi ha cap mena de quantitat mínima per poder donar llet. Podeu donar la quantitat que vulgueu. Els pots que us entregaran tenen uns 75ml, si podeu omplir-los del tot genial, si podeu omplir-los amb 50 ml també serà fantàstic. Cada gota és important. Penseuque la unió fa la força!

Quantes vegades he de donar?

Les que vulguis, una, dues, trenta... les vegades que vulguis, no hi ha cap mena d’obligació per donar llet una quantitat de vegades en concret. Ets lliure per decidir quan temps ho vols fer.

Però tindré llet per la meva criatura i per fer-ne donació?

Moltes mares tenen una hiperproducció de llet i els hi és molt fàcil treure's llet extra per donar al Banc.Si ets una mare que et sembla que “només” tens llet per la teva criaturahas de saber que el cos pot produir la llet que se li demani, només cal estimular el pit amb el tirallets i buscar el moment: mentre alletes a la teva criatura et treus llet de l'altre pit, entre preses, pots acabar de treure la llet del pit que ha mamat la teva criatura.... I recorda que la teta no funciona com un banc, aquí com més “capital” treguis més “capital" tindràs.

Com m’extrec la llet?

Com he dit el Banc et proporcionarà un tirallets manual però si tens traça a fer-ho a mà perfecte, si vols fer servir el teu tirallets elèctric també genial. Això si, cal tenir molta curaa l’hora de fer les extraccions: rentar-se bé les mans, tenir el tirallets molt net, guardar la llet immediatament.... La higiene és molt important.

Com la deso?

El més fàcil i segur és congelar-la, omplir un potet (o la quantitat que surti) i immediatament congelar-la. Quan tinguis tots els pots plens, o tinguis una quantitat de llet que vols donar només cal trucar al Banc de Llet i ells passaran a recollir-la.

He sentit a dir que els hospitals han de compar la llet al Banc i no ho entenc!

La llet materna del Banc de Llet és com qualsevol altre producte: un medicament, una pròtesis... Per tant té un cost, un cost de recollida de tractamenti d’emmagatzemament que és el que paga l’ hospital quedemana la llet. Si ho penseu bé té sentit.

Per què donar llet si hi ha llets artificials?

La llet materna és or líquid, la llet materna és un líquid viu específic per la nostra espècie que garanteix la millor nutrició a les criatures. Donar sang és un acte de generositat, donar llet és un acte de generositat extrema perquè només ho podem fer un temps determinat i cal compartir l'aliment de les nostres criatures.

Recordeu que donar llet materna és regalar salut i vida!

stats