Som la llet

Alba Padró i Arocas

Made in USA

-

L’Abril ha après aquesta setmana a cole que les màquines serveixen perquè la teva vida sigui més fàcil... No és el cas d’aquesta!

-

El dubte existencial de la majoria de mares és saber si tenen llet suficient per nodrir adequadament a les seves criatures. Que aixequi el ratolí qui mai ha pensat, ni que fos unadècima de segon, que li faltava llet o que no en tenia suficient! Les mares tenim moltes inseguretats i molts dubtes i hi ha qui ho sap, té ull per detectar-ho i aprofitar-se’n.

Apa doncs, si hi ha una necessitat cal crear el producte i just això és el que han fet aquest espavilats. Vols saber si tens molta llet? Si en tens poca o bé si la teva producció és normal? Doncs compra aquesta capseta que conté una proveta i un codi; el tirallets el poses tu que a mà es veu que és molt complicat recollir la llet (mode irònic on). Extreure’t llet unes quantes vegades, contestar unes quantes preguntes on-line i ells en pro de la teva lactància et diran si la teva producció de llet és correcte.

Que simpàtics i amables! I és clar ens hem d’empassar que el propòsit del seu invent és aconseguir que les mares estiguin tranquil·les i ajudar-les a seguir amb la lactància.

Si us registreu a la web hi ha una mena de questionari on aporteu informació sobre la vostra criatura: nen o nena, edat actual (només es pot fer servir aquesta calculadora de producció a partir dels 8 dies de vida i fins a l’any), si va néixer per cesària, pes al néixer, setmana de gestació en la que va néixer.... I posteriorment et demanen quina és la raó principal per fer aquest test:

 • Em preocupa que no produir prou llet per al meu nadó
 • Em preocupa que el meu nadó no estigui rebent llet suficient
 • El meu nadó sembla no estar guanyant prou pes
 • Tinc curiositat per saber quanta llet està rebent meu nadó
 • El meu pediatra em va dir que ha de prendre un suplement de llet de fórmula
 • El meu nadó està dormint tota la nit i ha canviat els seus hàbits de lactància
 • He tornat a treballar i estic intentant determinar la meva producció, ara
 • El meu nadó s'ha iniciat amb els cereals i / o aliments per a nadons i vull veure quina és ara la meva producció
 • El meu nadó sembla tenir fam tota l’estona i no estic segura de si la meva producció és suficient
 • Els meus hàbits de lactància canvien i no estic segura d’estar fent la mateixa quantitat de llet
 • Altres: (especificar)

Aixxx, em recorda tant un test que determina si les teves criatures endrapen poc i tenen mals hàbits alimentaris. Sempre hi ha una circumstància en la que et sentiràs reflectida.

Després et fan treure llet un parell de vegades i introdueixes un codi que hi ha a la caixa i voila ells et donen la resposta als teus dubtes:

 • Quanta llet produeixes
 • Si la teva producció és baixa, normal o alta
 • Com augmentar la producció de llet materna
 • Si l'augment de pes del teu nadó és baix, normal o alt
 • Quins són els seus problemes específics de lactància
 • Com superar els problemes de lactància perquè pugui mantenir-la

I tot això tarriba a través d’un mail personalitzat amb els resultats, indicacions específiques i consells! Qui pot demanar més!!???

Repeteixen per activa i per passiva que els estudis científics avalen el seu “invent” però tot plegat fa pudor de socarrim! La quantitat extreta amb tirallets (per molt bo que sigui) mai serà significativa de la quantitat de llet que la mare produeix i per tant de la llet que la criatura pren. Perquè us recordo que el millor tirallets és la criatura: és la màquina perfecte, ideal, única i específica amb la capacitat innata d’extraure llet del pit. Fer servir el tirallets per avaluar la producció de llet és un error i lluny d’ajudar a les mares a tenir confiança en elles mateixes i les seves capacitats serveix per angoixar, preocupar i instaurar el dubte.

Tenir fe cega en nosaltres mateixes és complicat, entendre i acceptar que estem fabricades per fer llet encara ho és més. I tot i que és cert que els problemes d’hipogalàtica existeixen no cal cap test sofisticat per detectar-los. Aquest no és un invent necesari ni pràctic només és una manera de guanyar diners!

Per cert no us perdeu la resta d’invents dels que disposen, són per partir-se de riure! Deixo per un altre dia el milkscreen Alcohol que ja us podeu imaginar perquè serveix!