Som la llet

Alba Padró i Arocas

Joguines polèmiques

El "Bebé Glotón" té unprimer accessori un tirallets, i de nou ja s'han alçat veus en contra. Amb ell va arribar la polèmica.

Aquest ninot ha estat acusat de ser una aberració i de molts altres delictes, com incitar a les nenes a buscar un embaràs precoç o de poder fins i tot traumatitzar.

Us vull explicar un parell de cosses.

L'altre dia anava a buscar a les meves filles a l'escola. Surto de la feina i em poso la radio a les orelles i així el camí és més lleuger i no estic tant atenta al monòton camí que faig quatre vegades al dia. En un pas de zebra un nen i el seu pare van avançar cap a mi. No em vaig fixar en res més, immersa en el debat de la radio. Quan vaig tenir el nen a la meva alçada em vaig adonar que portava un pistola de plàstic a la mà i jugava a disparar a tothom que es creuava amb ell. M'havia disparat.

Una esgarrifança em va recorre l'esquena.

Si una cosa tenia clara abans de ser mare és que a casa meva no entraria cap artefacte bèl·lica. Per mi és inacceptable anomenar-les joguines. Una pistola per molt de plàstic que sigui simula i imita un objecte que té com a únic fi matar i això no és cap joc. Potser perquè he tingut nenes no m'ha costat gaire, però no ho he permès. No he permès ni l'entrada de pistoles d'aigua. Res que simulés un arma ha entrat a casa. Ara les meves filles entenen i recolzenla meva tossuderia.

Unes altres joguines que em fa urticària són les Barbies. Les meves filles tenen Barbies, no ho he pogut evitar, amb això no he pogut ser tant taxativa com amb les armes. La Maria em va demanar la primera quan tenia 2 o 3 anys i l'Abril encara m'ha sortir méscursiamb el tema Barbies. Jo no les suporto! Vaig tenir una sola Barbie a la meva infància, era la Barbie periodista complementada amb gavardina, barret d'ala i càmera reflex. La pobre va acabar desmembrada al fons d'un calaix.

I el que em pregunto és: les criatures que juguen amb armes són terroristes en potència? I les criatures que juguen amb Barbies seran igual de frívoles i descerebrades que Paris Hilton??

Doncs per què aquest ninot és tan perillós? Llegir les afirmacions sobre el " Bebé Glotón" són tan idiota com les afirmacions anteriors. No tenen ni cap ni peus. Són perjudicis, només opinions sense més transcendència.

Estem tan contaminats que un ninot lactant i una nena que juga a fer de mare i alleta amb un davant amb una flor al pit se'ns fa estrany, no us ho negaré, però més estrany se'm fa que una marrec de sis anys jugui a matar-me pel carrer.

Per acabar-ho d'adobar al bebè li ha sortit un accessori, un tirallets. Aquesta és la segona polèmica. A mi personalment no em molesta que sigui un tirallets. Moltíssim es dones han d'agrair al tirallets la continuació de la seva lactància. Moltes dones han de reconèixer l'ajuda inestimabledel tirallets una vegada han tornat a la feina o per iniciar la lactància quan la seva criaturaés prematura o està malalta....els tirallets nosón l'enemicsón un aliat.

Només discuteixo el tipus de tirallets reproduït. Els tirallets de botzina haurien d'estar prohibits per la Convenció de Ginebra! Son dolorosos, son molestos, son ineficaços... És una llàstima, al meu entendre que davant de la possibilitat de reproduir un tirallets s'hagi optat precisament per aquest. Bé, que i farem, segur que d'aquí a no res surten més accessoris.

Al cap i a la fi parlem de joguines, aquestes eines que possibiliten el desenvolupament de les habilitats les criatures. Són mitjans que compleixen un rol important per al desenvolupament integral del nen, per això, els pares han de tenir en compte certs criteris abans de seleccionar-los. Si heu alletat a les vostres criatures, si les vostres criatures han vist com alleteu al seus germans, si la lactància no us és desconeguda el "Bebé Glotón" amb o sense tirallets pot ser una magnífica joguina.

Ah! L'Abril ha descobert que hi ha un " Bebé Glotón" de color de xocolata, que diu ella,que jaté a la llista de Reis!

Pd- La Barbie embarassada també existia i cap veu es va alçarper titllar-la d'immoral, penseu que no es va arribar a casar mai amb el Kent! ,-)