Criatures 19/04/2013

Hidratació sí o sí?

3 min

- Diumenge van estrenar un nou programa de maternitat a televisió

-

El programa en general bé, per fi una teta a la tele en la seva funció fisiològica!! En un canal secundari sí, a una hora poc pràctica, sí però teta en ple funcionament. Fins aquí tot genial però suposo que fer un programa com aquest ha de ser car de nassos, i no sé fins a quin punt ha de ser rendible per tant cal colar publicitat dins el programa sigui com sigui per amortitzar-lo. I res de ser discrets o fer publicitat subliminal. La publicitat ben clara i gens encoberta!

En aquest cas paga una marca d’aigua que fins fa poc es publicitava a la televisió com a una marca específica per reconstituir la llet artificial. Ja que segons ells la seva aigua és baixa en minerals i això és suposadament és perfecte, així que ara es veu que volen copar tot el mercat.

La insistència en fer hidratar a la pobre mare del capítol et pot fer pensar que és de vital importància beure i beure per tenir llet. És cert que veure aigua és important perquè el nostre cos fabrica la llet utilitzant de base l’aigua i és cert que alletar dóna molta set. Però clar, aprofitar aquest fet per vendre aigua ja no sé fins a quin punt és tan desitjable. Més que res que el món de la lactància és un món ple de mites, de MOLTS mites!

Per tant anem-los a desmuntar amb estudis:

En el primer, per examinar l'efecte de l'augment i la disminució per l'ingestió de fluids en la producció de llet materna, es va fer un estudi pilot utilitzant un disseny creuat amb 10 parelles mare-fill. Mesurant la producció de llet en un període de 3 dies d'ingesta normal de líquids sobre la base de pes corporal. La producció de llet de les dones van se estudiada quan la ingesta de líquids era alternativament el 50% més i el 50% menys del nivell normal. Els canvis observats no van ser estadísticament significatius.

En un altre estudi es va avaluar l'efecte de la ingesta de líquids extres en la producció de llet de les mares en període de lactància. No hi va haver cap canvi significatiu en la producció de llet entre períodes d'estudi ni una relació significativa entre d'augment en la ingesta de líquids i el canvi en la producció de llet, ni entre el volum de la ingesta de líquids ni el volum de llet produïda.

I en un tercer es va forçar la ingesta d’aigua per sobre de la sensació de llet i lluny de tenir més llet només van aconseguir que les dones que hi participaven orinessin més i que els seus fills tinguèssin dificultats per guanyar pes.

Sens dubte, és important per les mares lactants assegurar-se que prenen els líquids que els calen i això és tan simple com beure per la seva set que tinguin. Com podeu veure les investigacions ens mostren que l'augment de la quantitat d'aigua no té cap efecte en la producció de llet. I penseu que l'aigua és l’opció més saludable però hi ha un munt ,opcions per obtenir líquid: fruites, verdures, una sopa, una infussió, un got de llet...

A menys que la mare estigui greument deshidratada, beure líquids addicionals (més enllà de la set), no és beneficiós, pot causar incomoditat, i no augmenta la producció de llet.

Així que contràriament a la creença popular, beure més líquids no s'associa amb una major producció de llet. De la mateixa manera que les mares que volen reduir un excés de producció o deixar la lactància, la disminució dels fluids no redueix la congestió ni suprimeix la producció de llet.

Així que preneu nota: Beure més aigua no fa tenir més llet fa fer més pipí!

stats