Criatures 16/07/2012

Dijous, 30 segons després....

7 min

-

Poso ordre al meu caos mental; agraeixo les ajudes, el suport, les donacions i els ànims; us explico què va passar .

17:00h Tenim reunió d’assessores al meu local, estem preparant el Congrés de FEDALMA 2013. Estem esperant amb l’Eulàlia que vinguin les noies.

17:08h Hi ha molta gent al carrer, jo m’acabo de canviar de roba. Sembla un accident.

17:10h El meu marit crida “És una de les vostres!” L’Eulàlia i jo sortim corrents.

17:13: Veig a la Núria amb un bebè als braços que dorm, un cotxet vermell per terra i una dona estiradaa terra de bocaterrosa, pregunto: qui és? qui és?.... No li veig la cara. L’Eulàlia em diu: és la Maria. La Maria?? Quina Maria? la Maria que jo conec no pot ser, no pot ser....

17:14h M’acosto a ella i sí, és la Maria. Acaben d’arribar les ambulàncies. Una noia és al costat de la Maria, ho ha vist tot i ha estat la primera en recollir la Laura. Li explico a la Maria que la Laura està bé, sembla que la nena no té res, estic amb ella, intento calmar-la, té mal, la cama li tremola, els sanitaris demanen a la policia que ens faci fora. Per sort conec als mossos,són els que custodien el Palau de Justícia, ens deixen quedar-nos a prop seu. La Maria em diu: “Que algú li doni pit a la Laura!”

17:15h Hi ha un noi que atén a la Maria, el conec perquè és client, té un centre sanitari al costat del meu local, l’atén i parla amb els sanitaris, em diuen què s’ha identificat com a metge. M’atanso a ella, li explico la situació: la Laura té un mes, la Maria és mare lactant (ja té una via posada) i li demano que em digui què té, em diu: Húmer fracturat, maluc i potser el fèmur.

La Núria puja a l’ambulància amb la nena, la bressola, li parla,la Núria té els ulls molt oberts, ella ho ha vist tot, li dic que la Maria ens ha donat permís per alletar a la Laura, em diu que li han dit que no, que el noi que conec i diu que es metge, diu que no pot alletar-la.

17:20h Arriben més assessores, estem en xoc. No entenem què ha passat, com o quin dels dos cotxes que hi ha l’ha atropellat. Què ha passat?

17:25h Arriba el Nacho, el marit de la Maria, porta el nen gran que acaba de sortir de la llar. El nen està tranquil però no pot estar allà. Intenta deixar-me'l peròevidentment es neguiteja i finalment el recullen i se’l emporten.

17:30h Aquest noi que diu que és metge (divendres vaig saber que era el Jaime) em diu que està preocupat per la Laura, està massa tranquil·la, no plora.... Ell està nerviós, truca a no sé qui i el sento enfadat cridant. L’Ambulància era a prop de l’atropellament i no porten metge. Sort d'ell!

¿??: L’Alicia s’emporta les coses de la Maria i la Laura: bossa, cotxet... cap al meu local, la veig de lluny,els seus ulls em fan tocar de peus a terra!

¿??: Immobilitzen la Maria i la pugen a l'ambulància. El Jaime revisa la Laura en un altre ambulància, plora. La Núria marxa amb ella cap a l'hospital.

¿??: Finalment ens diuen que marxen cap a l’Hospital del Mar.

18:30h Tornem cap al Racó, estem perplexes, intentem fer reunió, estar tranquil·les. Ho fem una estona. Arriben més assessores. Em truca la Soraya, li he deixat trucades perdudes, WhatsApp. Li explico tot i marxa cap a l’Hospital del Mar.

¿??: Truca el Nacho ens diu que li estan oferint llet artificial per la Laura, li explico el que m’ha dit la Maria quan era estirada a terra, ell no vol donar-li llet artificial, així que ja no hi havolta enrere... Ens posem en funcionament. La Núria envia WhatsApp des de l’hospital, ha alletat la Laura.

¿??: Envio un comentari al Facebook. Necessitem llet per la Laura. L’Eulàlia també ho fa a la nostra llista interna, truquem a la Inma Marcos (la llevadora que va acompanyar el naixement de la Laura) ella també avisa les mares que han parit amb ella els últims mesos.

¿¿?: Tothom truca, sembla quesabem què hem de fer. Recordem que tenim una amiga l'Hospital de Mar; patim per quin pot ser el tracte a mare i nena, per els pits de la Maria plens de llet, per la Laura que ha entrat en observació i no sabem si està bé.... Agafem una bossa isotèrmica l’omplim amb dues bosses del gel i marxem.

¿¿?: Tenim el pla: Un grup va cap a l’hospital: ens cal llet per alimentar la Laura. La Cris i la Jemina tenen llet així que marxem!

¿??: Truquem un taxi, ens cal portar el cotxet de la Laura a l’hospital. Ni la Cristina, ni la Mercè, ni jo, ni una noia que passa pel carrer i té el mateix cotxet el podem plegar. Al cap de molta estona ens adonem que el cop ha trencat el mecanisme per plegar-lo.

¿??: Arribem amb la Cris a l' Hospital del Mar. La Soraya ens tranquil·litza ens diu que ha alletat la Laura que està bé, que sembla que no té res (els nens tenen un àngel de la guarda) però ens cal més llet per la nit.

¿¿?: El Nacho ve a la sala d’espera, la Maria té molt dolor i el diagnòstic es confirma: húmer i maluc trencats. Sabem que té molt dolor. La Soraya l’ha pogut veure a la UCI i ens diu: la Maria m'ha enviat a alletar la Laura!

¿??: Arriba la Jemina. Ara planifiquem. La mare de la Maria ha portat una bossa de calostre que tenien al congelador, ja tenim una mica de llet! La Soraya es comença a treure llet a mà, el mateix fa la Cristina i la Jemina. Jo malauradament ja no tinc llet. Així que em centro a atendre les trucades de conegudes que ens ofereixen la seva llet. El telèfon treu fum!

¿??: La Marta i l’Àngela ens porten reserves de la seva llet. En poques hores em aconseguit 360ml de llet!! No m’ho puc creure! La mare de l’Elena ens porta un tirallets elèctricperquè els pits de la Maria ens preocupen, cal buidar-los. Creiem que no podrem fer ús de la seva llet porta massa morfina per poder aguantar el dolor.

¿??: A la sala d’espera al·lucinem: per la resposta de les mares donants i pel magnífic tracte que hem rebut del personal de l'Hospital del Mar: ens han facilitat alimentar la Laura, ens donen pots a neonatologiaper omplir de llet ...

22:20h Falten 10 minuts per poder entrar a la UCI. La Cristina entra a alletar la Laura. Jo marxo amb el Nacho adescongestionar els pits de la Maria.

22:30h Arribem a la UCI, la Maria està estirada panxa enlaire té el braç immobilitzat, per sort el dolor li ha baixat. Li demano permís pel que vaig a fer.Han portat el tirallets de neonats però com quetenim el de l’Elena els ho agraïm i el tornen cap a neonats.

Començo estimulant amb tirallets però per la posició, la llet s’acumula a la copa però no cau al recipient. Faig servir el tirallets per estimular l’ejecció de la llet i em centro a fer l’extracció a mà, recullo la llet amb una gassa, la llenço.

22:45h Arriba el trauma: húmer fracturat, el cap de l’os no és recuperable, sembla que cal una pròtesis,el maluc fracturat sagna i té una lumbar tocada. Això serà llarg.

23:00h He tret tota la llet que he pogut dels seus pits, ara estan flonjos. El pit esquerra és el més complicat pel braç, però podem. Ensenyo al Nachoa fer-ho, ho aprèn en un moment. Cada dues/tres hores ho farà per alleujar la tensió, evitar problemes i per mantenir la producció de llet. Omplo el front de la Maria de petons.

23:15h Surto cap a la zona de pediatria, hi ha una porta i no m’obren, passa un camiller, em veu i em diu que no em preocupi, m’obre ell. No tinc paraules!

23:20h La Laura és amb la Jemina que li ha donat pit, la deixem als braços de la seva àvia, dorm. Explico al Nacho com suplementar amb la tècnica xeringa-dit per alimentar la Laura.

23:30h Sortim amb la Jemina del Hospital del Mar, les dues només podem agrair l’ajuda que hem rebut del personal de l’hospital. La Jemina em porta a casa. El telèfon segueix trucant, hi ha més donacions. L'Aina, la nena de la Jemina, plora està esgotada...

00:03h Arribo a casa, envio un mail al Carles per verificar el tema de la medicació de la Maria i saber si podem fer servir la seva llet. Poso al dia els mails, les consultes i informem a la llista de l'estat de la Maria. No puc dormir massa, per no dir gens.

1:00h Segueixen arribant smsper fer donacions de llet!

7:00h Comencen les trucades per les donacions. Una mare del grup de Manso els porta 170ml al hospital.

8:00h La Laura ha pres la primera llet donada de la Marta i l’Àngela suplementada amb xeringa-dit.

9:00h L’Araceli ensenvia un missatger amb una nevera plena de llet! Tenim reserves per aguantar TOT el dia!! He de deixar un missatge al contestador per dir que ja tenim llet!

10h Hi ha assessores a l’hospital amb la Maria, el Nacho y la Laura, esperem que li donin l’alta a la Laura.

Tot el dia: trucades i més trucades, l’arcó del magatzem comença a fer goig!

La Laura segueix prenent llet de les seves didesi cap a les14h li donen l’alta! Passen a suplementar amb la tetina Calma a la Laura sembla que li costa una mica però és important fer-la servir.

18h Traslladen a la Maria al Clínic. La Maria sap que la Laura està bé i que hi ha moltes dones meravelloses que l’estan alimentat de manera generosa i conscient. Mai podrem ser com la Maria però intentem que tingui el millor!

Uff podria seguir i seguir..... Però vull donar les gràcies:

-

- Al Dr. Jaime Rodríguez Quintosa, que va fer d’àngel de la guàrdia de la Laura i la Maria.

- A la noia que va recollir primer a la Laura, no en sé el nom. ( JA EL SÉ!!! ROSA!!! ÉS DIU ROSA!!!)

- A TOT el personal del Hospital de Mar. Sempre diem les coses dolentesdels sanitaris, però quan són fantàstics cal dir-ho encara més alt.

- A totes les donants de llet per la Laura, sou úniques!

- A les dides de la Laura, sou un amor!

- A totes les ALBES: Estic orgullosa (com diu l'Allona) de ser una de vosaltres, orgullosa de compartir-ho tot, orgullosa de la facilitat amb la que podem fer les coses de manera natural, orgullosa de la vostra generositat i entrega.

GRÀCIES!!!!!!

* Ahir a la tarda van operar la Maria de la fractura del húmer, ha anat tot molt bé. La Laura segueix mamant una vegada al dia d'una de les seves dides i les altres preses les fa de llet donada.

stats