Criatures 11/12/2013

Buscant el segon

3 min

-

Avui entrada per l’Anna i per totes les Annes que volen anar a pel segon i encara donen teta, que cada vegada són més!

-

L’alletament produeix anovulació, és a dir absència d’ovulació, per tant no hi ha regla. Això resulta genial sino vols ser mare de més criatures però si tens ganes d’anar a pel segon i no hi ha rastre de la senyora de vermell la cosa se’ns complica.

Realment és un misteri saber quants mesos estaràs sense la regla mentre alletes.Cal dir que tan normal és tenir la regla a l'acabar la quarantena com estar anys (sí un parell i a vegades una mica més) sense ovular, per tant sense tenir opcions per gestar una altra criatura. A més a vegades les primeres regles poden continuar essent anovulatories... Total un misteri!

Evidentment si vas al gine a preguntar i li dius que alletes a una criatura de 16, 18, 20 mesos, primer i pràcticament segur que et fot un moc ( hi ha honroses excepcions, però la majoria sap de tetes en funcionament fisiològic el mateix que jo de cotxes: RES)i et diu que has de deixar la lactància immediatament, que no és bo pel teu cos estar tants mesos sense regla, que a la criatura ja no li aporta res la teva llet, que ja és un vici, que t'ha de fer ecos per veure com estan els ovaris...etc, etc, etc...

Si deixes d'alletar, normalment en poques setmanes tindràs la regla, per tant tema resolt. Però què passa si vols seguir alletant i que la regla torni?

És tan lícit no voler-ho deixar com voler tenir una altra criatura, per tant anem a veure possibles trucs per fer el somni realitat:

1- Si la criatura mama de dia i de nit amb freqüència i regularitat britàniques plantejar-se un deslletament nocturn. Sí, no és simple treure la teta a un nen de dos anys però es pot intentar com explico en aquesta entrada. Sitreus la teta nocturna és altament probable que la regla torni en poques setmanes perquè la baixada de pics de prolactina nocturna ajuda a retornar a cicles ovultaroris.

2- Si no vols treure del tot la teta a la nit o no t'hi veus en cor: estàs sola, no tens ajuda, no vols fer-ho passar malament al teu fill...En definitiva no ho vols fer, podem fer un arranjament. Treure la teta a certes hores, més concretament al caure al soli al sortir el sol. Si limiteu aquestes preses teniu opcions de tornar a tenir la regla.

I si no feu res?

Doncs tard o d'hora tornarà, és com el fred que sempre torna! Les mares que hem vist més temps estar sense regla han estat tres anys. I també hem vist mares que s'han quedat en estat sense veure la regla. Fan punteria durant la primera ovulació i no veuen la regla i empalmen gestació del primer fill, lactància i gestació del segon fill.

Una vegada en estat, un dubte que es planteja és com alimentar la criatura. Durant la gestació el pit involuciona i deixa de produir llet, per tant el germà gran reduirà dràsticament i de manera inevitable la seva ingesta de llet materna. Depèn de l'edat de la criatura caldrà o no, donar-li un altre tipus de llet.

Per criatures menors d'un any no hi ha més solució que recórrer a la llet artificial.

Per criatures majors d'un any podeu optar per donar-li llet de vacasencera normal i corrent, la del súper, i derivats làctics si en preneu a casa. O si no en preneu buscar un dietista/nutricionista que us doni un cop de mà per assegurar una correcte ingesta de calci.

I un conjunt d'apunts breus per recordar:

- Estar amb amenorrea prolongada per lactància no suposa cap risc per la salut de la mare, més aviat al contrari.

- Alletar durant la gestació no causa avortaments.

-Alletar durant la gestació no perjudica ni a la mare ni al fetus.

- Alletar durant la gestació no causa que el fetus tingui d'adult una determinada opció sexual. Clar i català: Alletar durant la gestació no determina que el fetus (si es nen) sigui homosexual!

-

Molta sort i a jugar!!!!

*Fotos de la Crishttp://maretameva.wordpress.com/

stats