Som la llet

Alba Padró i Arocas

Aterrant de morros al planeta mare

Això és el que els passa a moltes mares d’avui en dia, es deixen les dents a l’arribar el planeta mare! I el cop és dur!

Avui he parlat amb una mare novella (encara porta la L a la cara), m’ha fet peneta i tot. M’he vist a mi mateixa fa deu anys enrere amb: el cotxet, la bossa, la muda, els bolquers, la bandolera, les tovalloles, la manteta, el moneder i les claus.

Tot això és el que em feia falta per fer un tomb. I no us penseu que anava gaire lluny, el meu estressat passeig diari era d’uns quinze minuts en els quals:

-Adormia la nena a la teta abans de sortir de casa.

-La ficava al cotxet (només tenia la babybjörn i era una m****)

-Sortia de casa.

-Baixava al carrer i anava a la farmàcia (a pesar-la) o al súper a comprar xocolata.

-Donava la volta a l’illa de casa, passava per la feina del meu marit.

-Li deia hola, deixava que li fes un petó a la nena.

-Em queixava perquè la petonejava massa i la despertava.

-Tornava a casa corrent, perquè la nena feia sorollets (per culpa del petoner del seu pare) i em tornaria a demanar pit.

(7 dies com a mare. Són les 14h i encara porto el pijama)

Tenia pànic que em demanés pit al carrer. Mai hi havia bancs ni cadires disponibles. Entrar en una cafeteria estava descartat (no perres, però odioles cafeteries), al súper no hi ha cadires! Quin patir! A la farmàcia era una opció però tothom opinava sobre la nena, sobre la lactància, sobre el meu pit, sobre la corrent d’aire i el meu pit a l’aire,us recordo que vaig parir al desembre i que hi ha un mite que diu que la llet es fa malbé o es talla amb els corrents d’aire...ejjemmm... però angines sí que en podem agafar les mares lactants, i jo n'arreplego una cada hivern!

No sé en quin moment em van donar el carnet però la realitat és igual per a totes: aterrem al planeta mare de morros i ens deixem les dents en el procés.

(15 dies de mare i nena amb l'episio a flor de pell, el cap brut i la meva roba sense planxar! Encara marxava a un altre habitació a donar el pit)