Som la llet

Alba Padró i Arocas

Això de la lactància materna és una estafa!

Click to view video.

http://vimeo.com/77717872

-

AGUANTEU I NO MIREU EL VÍDEO FINS AL FINAL!!!!

Dilluns tarda, vespre. Cansada de tot el dia i enfadada, molt enfadada, fins i tot jo em pregunto si això de la lactància materna és una gran estafa....

Avui tothom m’explica les seves penes, no em sap greu, de fet m’agrada. Però avui m’han interceptat, al saber que sóc assessora de lactància, lluny de mossegar-se la llengua m’han deixat anar un discurs en contra de la lactància. Escolto... i el meu estat anímic em pot!

Estic a punt de claudicar i afirmar que certament això d’alletar està sobrevalorat (apunto que també estic premenstrual, no m’ho tingueu en compte, que a cada cicle m’agafa el baixón i la plorera) perquè sentoel discurs de la dona que tinc al davant i se’m clava al cervell com un martell pneumàtic: Toc, toc, toc, toc..... Ara mateix li diria que té raó i no per fer-la callar, perquè realment per a ella això dels beneficis ha estat una enganyifa!

Mai m’ha agradat parlar dels beneficis de la lactància i ara començo a entendre’n la raó. Aquelles virtuts tan sabudes, tan repetides... Perquè hi ha mares que se senten estafades. Venem que els nens tindran menys otitis, menysmalalties respiratòries, que seran més llestosi més tot.... I és evident que sovint les estadístiques fallen i res del que esperaves s’acompleix i és quan la sensació que t’han pres el pèl s’accentua.

Aquesta dona que em trepana el cervell té raó, els seus nens estan malalts. Sí, tenen malalties habituals en la primera infància, però sembla que són un iman pels virus i les bacteries que pul·lulen! Ho enganxen tot i ella es pregunta per què? Per què si ella ha alletat de manera prolongada (alleta encara un dels dos), per què els seus nens van de –itis en –itis, d’ingrés en ingrés? S’ha arribat a plantejar que potser és la seva llet que té una tara, que potser la seva llet immunològicament és una nyap, perquè la seva llet alimenta (això ho té clar perquè té dos nens grandots i forts) salta a la vista però potser en tema defenses es queda curta....

I jo avui que estic enfadada amb el món també em sento per moments estafada amb la lactància. Perquè en aquest moment que ella parla jo m’adono que potser la lactància materna no ha complert les meves expectatives, perquè la lactància no ha aportat TOT allò que prometia: tinc una filla amb sobrepès, dues filles dislèctiques, una filla gran que va passar-se uns anys amb bronquitis de repetició (em van arribar a insinuar que potser seria asmàtica de gran).... coi quina estafa!

Vaig cap a casa i reviso el correu electrònic, i de cop recordo que em van enviar un vídeo fa setmanes i no el vaig ni mirar. I em trobo amb això.... somric i el remiro una vegada i un altre i recordo les meves paurales i em començo a sentir millor.

Sempre he dit que no alleteu pels beneficis, que ho feu per plaer, perquè us agrada, perquè teniu dos pits (o un), pel que sigui... Però mai perquè té beneficis, perquè si pel que sigui la criatura no us surt perfectament saludable (cosa altament probable) us sentireu com quan et prenen la cartera al metro i no te’n adones: amb cara de burra!

Alletem just pel que mostra el vídeo, alletem per fer-los feliços, perquè son feliços amb la seva teta màgica... I perquè ens fa felices a nosaltres! Perquè de fet al vídeo no veieu la cara de la mare però estic segura que li queia la baba de felicitati amor!

*Vull donar les gràcies a la persona que m'ha regalat un somriure i ens ha cedit les imatges.

ANTERIOR

230 grams

SEGÜENT

Etiquetat