Criatures 08/11/2016

Podem ser les mares que vulguem

Roser de Tienda
2 min
Podem ser les mares que vulguem

Les mamis de la consulta em pregunten, ¿I els nens és millor tenir-los seguits o ens esperem? Quan al mes de tenir la segona nena em vaig quedar embarassada del nostre tercer fill, un nen quina il·lusió!, tothom va posar-se les mans al cap "nena que es portaran onze mesos!" "Si acabes de parir i encara no t'has recuperat!". Jo estava contentíssima, perquè com diu Ikea "donde caben dos caben tres".

Recordo que la meva mare no parava d'explicar-me els avantatges d'anar per un altre fill quan l'últim ja té l'edat d'anar al cole, com va fer ella amb nosaltres. El cert és que cada mare pot decidir quan és el millor moment per augmentar la família. Però a mi, que m'agrada el sentiment de tribu i ja sabeu que volia tenir molts més fills, em va semblar que com menys temps es portessin, millor podria combinar-m'ho.

Tot s'ha de dir: és molta feina i requereix fer un equip a prova de bombes amb el pare de les criatures. Però si tots dos ho tenen clar, això de ser pares de família nombrosa, és divertidíssim i els nens creixen sense gelosia i s'ajuden els uns als altres, perquè des que se'n recorden han estat acompanyats, mai han fet retrocés quan ha nascut el nou germanet i el petit ha fet tot abans que les seves germanes, justament perquè volia ser com elles, és a dir no menjar mai més purés i anar sense bolquer, un any abans!

És clar que tot ha estat un repte. Qualsevol viatge com les primeres vacances van ser tot un petit caos. El petit tenia sis mesos i l'Estupendo i jo molta energia, i els veïns en veure com anava de ple el cotxe, no paraven de preguntar-nos si ens mudàvem: bressols de viatge, trones, cotxets per anar junts, cotxets individuals, paquets i paquets de bolquers i maletes de roba d'estiu i roba abrigada per si de cas. Jo portava una maleta petita per la nostra roba perquè total, pensava posar-me el pareo i no treure-me'l fins l' Octubre!

Totes sabem que hi ha dies de tots colors, però la meva petita victòria és que he pogut criar-los seguits amb alegria i per tu, ¿quina és la teva?

stats