Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Quantes hores dormen els teus fills?

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Ramón Llull asseguren que els nens de sis i set anys que dormen menys de nou hores al dia poden tenir problemes de rendiment a l'escola, segons els resultats d'un estudi que publica la revista Cultura y Educación.

s-KIDS-SLEEPING-LATE-large.jpg Zoom

s-KIDS-SLEEPING-LATE-large.jpg

En la investigación hi han participat 142 alumnes de primària de diversos centres escolars i sense alteracions patològiques del son. Els experts van elaborar un qüestionari per als pares per saber els hàbits i les hores de son dels fills i van valorar competències acadèmiques com ara les comunicatives, les metodològiques, les transversals i les específiques.

Els investigadors van observar que un 69% des estudiants torna a casa tres o més dies a la setmana després de les nou de la nit o se'n van a dormir almenys quatre dies després de les onze de la nit. A més, van constatar que aquest dèficit de son i els mals hàbits van produir efectes negatius en competències essencials per al rendiment acadèmic, encara que en competències relacionades amb aspectes cognitius com ara memòria, aprenentatge i motivació l'efecte és menor.

 

Font de la notícia: revista Joia, magazine de la Salut Mental