Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Passejant amb en Pocoyo

[youtube 9ipxFmftz3c]

Observes el teu fill quan arriba de l'escola amb una d'aquestes manualitats que fan per tenir contenta a la mama; amb un somriure d'orella a orella te l'ensenya tot orgullós esperant la teva aprovació i mirada còmplice i a tu no et costa gens correspondre'l. Ets tot un artista, és preciós! Exclames. I no pots evitar recordar moments passats que ara et semblen tan aprop.

Sembla que va ser ahir quan te'l van posar per primer cop als braços. L'has vist créixer a una velocitat de vertigen: el primer somriure, a aprendre a seure solet, a gatejar, a fer els seus primers passos, a caminar, a córrer (i tu darrera vigilant que no prengués mal), a agafar els colors amb una mà i fer un guixot, a dibuixar tot allò que se li passa pel cap...I és que el desenvolupament motriu i cognitiu delsnens en la seva infància és un dels processos més sorprenents al que assistirem com a pares i són petites conquestes clausper assolir la independència com a individus.

Les manualitats treballen molts aspectes del desenvolupament dels petits, perfilendestreses, coordinen les seves capacitats visuals i motores i fomenten la socialització amb altres persones.

Avui per començar us proposo una activitat senzilla: la creació de "bossetes de passeig d'en Pocoyó i la Kitty". Treballarem la motricitat fina ja que es requereixen moviments de precisióper dibuixar i retallar. Està adreçada a nens i nenesa partir de 3-4 anys ja que la majoria tenen capacitat de resseguir figures amb un llapis i utilitzar les tisores. I els pares (o adult que hi participi) podem encarregar-nos d'anar enganxant.

Material

-Feltres de colors

-Tisores

-Retolador negre per resseguir les formes

-Full de paper per dibuixar la cara dels personatges

-Cola adhesiva o fil i agulla per enganxar les parts

Ara només queda passar una estona tots junts fent quelcom diferent, i en acabar... us ve de gust estrenar la bosseta tot fent un passeig?