Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Més que ungles

maquillaje-infantil.jpg Zoom

maquillaje-infantil.jpg

Segurament moltes de vosaltres teniu nenes petites (o no tant petites) que us han demanat en més d'una ocasió que les pentineu, que els pinteu els llavis o les ungles... com a mares podem prendre dos camins diferents: dir-los que són coses de grans i que per tant no cal que elles s'interessin per aquests temes encara, o bé participar d'aquesta inquietud.

Totes dues opcions són vàlides, de fet personalment penso que cada família és un món i que ningú ha de jutjar com eduquem als nostres fills; tot i així, cal conèixer i treure'ns del cap "pors socials" infundades que involucren directament les nenes d'adolescència precoç amb jocs de maquillatge i pentinats quan són petites.

afeitar-se.jpg Zoom

afeitar-se.jpg

L'interès cap al rol que ocupa la mare i el pare són normals i lògics en els nostres fills. Mentre creixen, el seu coneixement de l'entorn on viuen s'incrementa a mesura que assimilen informació: com es comporta cada pare, què diferència el pare de la mare...ja queaixí s'inicia la identificació d'un mateix amb un o altre sexe, un o altre rol.

El nostre paper com a pares és facilitar-los l'adaptació a la societat on vivim, educar-los en el respecte als altres i en valors. Per tant, satisfer la curiositat que puguin tenir per aquelles coses que ens veuen fer a diari no ens ha de fer por. Si vol jugar a maquillar-se, a provar-se les nostres sabates de tacó, a fer que pot afeitar-se com el pare... no cal que ens espantem!

No per deixar-les jugar a pintar-se els llavis vol dir que als 8 anys voldran sortir de discoteques... i si és així, ja serà moment llavors d'establir-hi les nostres pautes, d'explicar-los perquè creiem que és correcte o no fer-ho.

Avui, us proposo una activitat divertida per fer aquests dies de festa.

Espero quegaudiu en família i que us poseu ben guapos i guapes!