Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Mama, està vermell!

[youtube kc3-CB7Qak8]

Barcelona, Plaça Catalunya, esperant a que el semàfor canvii de color, amb la cadireta de la nena a punt per creuar baixo la vista i llegeixo al terra “1 de cada 3 morts en accidents de trànsit anava a peu”… uff, quin mal rotllo m’ha entrat pel cos… instintivament enretiro la cadireta del penya-segat d’asfalt que separa la vorera de la calçada, sembla una bajanada però em quedo més tranquil·la.

Segur que molts vianants com jo, han fet un pas endarrere al llegir aquesta frase als seus peus.

Aquesta frase forma part d’una campanya impulsada pel RACC i els ajuntaments de diverses localitats espanyoles per a conscienciar als ciutadans sobre la importància de la seguretat vial també al caminar.

Els missatges es situen en passos de vianants cèntrics i es personalitzen en funció de les estadístiques de cada ciutat obtingudes, prèviament, mitjançant un estudi europeu. Es cita a Espanya com el país amb un índex de mortalitat més elevat (15,7 vianants morts per milió d’habitants) i on hi ha més mancances a nivell de seguretat en les directrius de disseny dels passos.

Tots hem passat alguna vegada un semàfor en vermell quan creiem que no hi havia perill, però ara és el moment de predicar amb l’exemple. Sovint es veuen pares i mares escridassant els seus fills perquè creuen sense mirar i després són ells els que per presses o comoditat més d’un dia els fan crear corrents un semàfor en vermell.

La proposta d’avui vol ser un granet de sorra en l’educació vial dels més petits de la casa i per això hem construit un semàfor molt senzillet, per a nens a partir de dos anys, on mostrem als nens els significats del verd i el vermell per aplicar-los al carrer.

semafor Zoom

semafor

Material

1 capsa de cartró petita

1 tub de cartró de paper de cuina

Cartolina verda i vermella

Paper per embolicar

Tisores i cinta adhesiva