Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Ja som aquí!

Avui és el primer dia que ens estrenem a l'ARA.

Estic contenta i nerviosa a la vegada. És un moment de canvis d'ubicació per tots i de familiarització d'un nou entorn.

Les persones percebem els canvis com una descol·locació del nostreàmbit més proper, el que ens dóna seguretat.

La nostra adaptació a aquest ve determinada per les nostres experiències anteriors. Vull dir, que si tenim el record més o menys agradable d'experiències similars serà més fàcil que ens hi adaptem a nous entorns.

Ho haureu notat amb vosaltres mateixos però també amb més intensitat en els vostres fills, i si en teniu més d'un podreu veure com no tots s'adapten igual a les noves situacions: a l'anada a l'escola, les primeres colònies, quedar-se a menjar al cole per primer cop...

De fet, podem destacar que com a persones davant d'un canvi passem per tres fases: assimilació, acomodació i adaptació. Tots sentim a la nostra pell sensacions de nervis, angoixa, inclús rabia o impotència a vegades i la clau no està en evitar passar-les sinó en fer-ho de la millor manera.

Com a pares cal que estiguem al costat dels nostres fills en els canvis, i no forçar que s'hi enfrontin d'una manera brusca o menyspreant les seves sensacions d'incertesa. Hem d'estar al seu costat i poc a poc, a mesura que creixin veurem, amb satisfacció, com cada vegada són més capaços d'encarar els canvis amb menys dependència de nosaltres.

En aquest blog, a través de les manualitats i els jocs, m'agradaria mostrar-vos una nova forma de crear vincles amb les vostres criatures. Sentint que feu coses tots plegats com a família.

Per començar, us proposo la creació d'un estoig original i divertit per a l'escola. Espero que trobeu una estoneta per fer-la aquests dies de vacances que arriben.

Benvinguts a tots i totes.