Criatures 17/08/2016

I tu, de què tens por?

Mireia Esparza
2 min
I tu, de què tens por?

Quantes vegades les vostres criatures s'han despertat en plena nit i quan els heu preguntat què els passava us han dit que tenien por? Por a tot i a res, por a la foscor, a la soledat, als sorolls que vénen del carrer, al silenci... Molts cops hi ha hagut un malson al darrera o el neguit per alguna cosa que ha de venir.

Un cop se'm va acudir calmar una de les meves filles dient-li que jo també tenia por i així, tot parlant de les meves pors, ella es va calmar i es va adormir de nou. La que no va poder dormir més vaig ser jo...

El llibre d'avui parla d'això, de les pors, de les més habituals i de les més estrambòtiques, de les més terrenals i de les més surrealistes. I tot comença amb un nen que té totes les pors del món, TOTES! El pobre va tot el dia arrossegant aquest pes amb l'esquena doblegada, els ulls grisos, els genolls tremolosos... i tot i això mira de fer vida normal. Sort que la seva professora és d'aquelles que sovint deixa de banda les lliçons per ocupar-se de temes importants i l'ajuda a desfer-se d'aquell pes. A "Totes les pors", la Tina Vallès ens explica una història tendra i divertida que desdramatitza el tema de la por i ens fa veure que tothom té por d'una cosa o d'una altra i ja sabeu, les pors compartides espanten menys! Les il·lustracions d'en Roger Simó ajuden a acolorir un tema sovint fosc i negre.

Totes les pors (imatge obtinguda d'http://www.lagaleraeditorial.com)

Quan vaig explicar el conte a les meves filles, una d'elles em va dir que ja el coneixia. Resulta que la seva mestra, l'Anna, també és de d'aquelles que donen importància a d'altres temes més enllà de dictats i càlculs i va fer servir aquesta història per parlar de les pors que tenien els nens i nenes de la classe, amb resultats pel que es veu ben sorprenents. Proveu-ho a casa!

Llibre: Totes les pors

Autora: Tina Vallès. Il·lustracions: Roger Simó

El publica: La Galera

Preu: 7,95€

Edats: a partir de 7anys.

stats