Criatures 06/12/2017

6. Paraulotes de les fines

Mireia Esparza
2 min

Poesia. Buff, difícil. D'entrada sembla un repte introduir la poesia entre les lectures dels més petits. Quan les meves filles eren a educació infantil, la poesia era habitual. Cada any hi havia un poeta al que seguien i n'acabaven sabent vida i miracles, les mestres els llegien poemes a classe... Però es van fent grans i cada cop sembla que costa més trobar racons de poesia que els resultin atractius.

Paraulotes de les fines

Paraulotes de les fines va ser un regal. Va arribar a casa sense buscar-lo i, de sobte, els dos caps sobre el llibre: comentaris, rialles i alguna pregunta: quin animal és un borinot?. I què voleu? jugar amb les paraules sempre és bonic però si a sobre són paraulotes la diversió està assegurada, no?

El llibre consisteix en un recull que ha fet la Fina Capa Liles de totes aquelles paraulotes que mai ha dit (ni una, tu!), però ha anat sentint aquí i allà. Classificades per temes, amb un índex i un poema per cada una d'elles, les paraulotes recollides per Pep Molist ens fan com a mínim somriure, en una mescla d'èxit assegurat: rima i diversió. Tot això amb les il·lustracions de l'Òscar Julve (de qui som fans des que la Marieta Antonieta era la nostra ídol) que ajuden a donar a cada poesia el to perfecte, de vegades alegre, de vegades més tendre.

Paraulotes de les fines

Es tracta del dotzè volum de la col·lecció Vagó de versos d'Andana Editorial, que mira de fer arribar la poesia al públic infantil i del que ja havíem parlat en alguna ocasió. Ja sabeu, una bona manera de seguir amb la poesia més enllà dels brots verds d'infantil.

Llibre: Paraulotes de les fines

Autor: Pep Molist. Il·lustrador: Òscar Julve.

El publica: Andana Editorial (col·lecció Vagó de Versos)

Preu: 9€

Edats: a partir de 8 anys.

stats