Criatures 05/12/2014

El llibre que no vaig comprar...

3 min

Dissabte passat vaig passar el matí de llibreria en llibreria. A casa el tió caga contes i pel·lícules (si, som d'aquelles persones extranyes que compren pelis...) i calia anar buscant ja "els cagarrons" d'aquest any. Vaig comprar força contes (ja vaig dir que no me'n sé estar) dels que ja parlaré més endavant, però n'hi va haver un que no el vaig comprar. El vaig tenir a la mà molta estona, mirant-lo i remirant-lo. O hauria de dir admirant-lo.

imatge obtinguda de http://www.andana.net El llibre es diu "No he fet els deures perquè..." i acaba de sortir a la venda. Bàsicament és un compendi d'excuses per no fer els deures. Així d'entrada dius, molt educatiu no té pinta de ser. Però quan el fulleges veus que ho és un rato llarg! Educa en la imaginació, educa en l'art, educa en la percepció del detall i, sobretot, educa en la diversió. Perquè és divertidíssim! Les excuses no són "és que no hi he pensat", "és que he perdut la llibreta" o "és que em trobava malament". Noooooo!!!! Això està molt vist i no convenç ni al mestre més il·lús! Les excuses són del tipus "uns follets em van amagar el llapis" o "uns rèptils gegants van envair el meu barri". A més, les il·lustracions són increïbles! precioses, plenes de detalls, d'aquells dibuixos que cada cop que els mires hi trobes alguna cosa nova que no havies vist abans.

Imatge obtinguda de http://www.andana.net I per què no el vaig comprar, doncs? Bàsicament per dos motius. Un, perquè havia agafat ja una bona colla de contes i la targeta començava a encendre el llum de PERILL, PERILL! I dos, perquè vaig pensar que amb lo imaginatives que són les meves filles només els faltava un incentiu com aquest! Serien capaces de aplicar totes i cada una de les excuses només perquè els hi farien gràcia i adéu deures! Però no podia treure-me'l del cap! I és que aquelles excuses i aquelles il·lustracions em cridaven moltíssim! I va serllegint el bloc de la llibreria Al·lotsque vaig trobar el motiuque em faltava! Podia utilitzar-lo per parlar de les excuses i per parlar de les imperfeccions. No som perfectes, tots hem buscat algun cop una excusa per no fer res, fins i tot la superperfecta de la mare "exceliana" de les meves filles! Per què no parlar-ne amb elles, doncs? I a més, fer-ho divertint-nos i, sobretot, disfrutant de les il·lustracions (us he dit que són precioses?). Així que aquest post s'hauria de titular: el llibre que no hecomprat, però que compraré. A poder ser, demà mateix. Que el tió està apunt d'arribar!!! Llibre: No he fet els deures perquè... Autors: Davide Cali i Benjamin Chaud El publica: en català Andana editorial, en castellà Nube Ocho. Preu:uns 12 € Edats: a partir de 6 anys.

stats