Criatures 20/12/2016

El desè cagalló

Mireia Esparza
2 min

Es veu que el tió tenia un racó... el cas és que als 9 títols anteriors, novetats de Nadal que el nostre tió té en ment de cara a la gran cagarada, se n'hi ha afegit un d'última hora... coses de passar massa temps a la llibreria...

El darrer cagalló és "El meu amic llibre", una història preciosa de la Kirsten Hall, il·lustrada meravellosament per la Dasha Tolstikova i editat per Blackie Books, una editorial que cada cop més es caracteritza per treure llibres singulars, tant per nens com per adults.

La història tracta d'un triangle amorós: un llibre que per fi troba una nena que el vol i a la que ell vol convèncer de que és el millor amic del món, la nena i el gos d'aquesta, molt juganer i una mica destroyer... Gelosia, drama, diversió... vaja, tots el ingredients d'un culebrot, però res més lluny d'aquest preciós àlbum que ens parla de la cerca de l'amistat i de l'amor pels llibres en un format novedós ja que el llibre de la història el tenim a les mans.

El títol en la versió original "The jacket" fa referència a la coberta del llibre, que pren gran importància en el desenllaç de la trama. I ja que parlo de la versió original, fer esment a la traducció, de nou de la ma de la Bel Olid, que s'està convertit en un dels meus referents traductors de llibres infantils i juvenils. Crec que demostra que el fet de ser escriptora li dóna una dimensió molt més plena a les seves traduccions (i probablement també a l'inrevés).

El meu amic Llibre

Imatge obtinguda de http://www.blackiebooks.org

Llibre: El meu amic llibre

Autor: Kirsten Hall. Il·lustracions: Dasha Tolstikova. Traducció: Bel Olid

El publica: Blackie Books

Preu: 16€

Edats: a partir de 7 anys.

stats